2018 m. birželio 2 d., šeštadienis

Greiti braškiniai graikiško jogurto ledai


...arba ledai per 5 minutes, jei turite galingą smulkintuvą.

Maniškis blenderis, deja, nėra galingas, tad paprastas receptas virto kiek sudėtingesniu, bet vaikai jį vis tiek "užskaitė". Kur gi ne, ne jiems reikėjo kas pusvalandį makaluoti masės, kol ji pavirto į ledus. Bet šiaip idėja - puiki! Tokiu būdu galima pasigaminti bet kokio pageidaujamo skonio vaisinius ledus - persikinius, vyšninius, avietinius. Ir, beja, visas gerumas yra tas, kad norint pasigaminti tokius ledus, nebūtina laukti braškių (ar kitų vaisių ar uogų) sezono - jie čia būtini sušaldyti. Jogurtą galima keisti grietinėle, arba papildomai šalia visų nurodytų produktų įpilti pusę puodelio grietinėlės. Tai tik pagerins ledų struktūrą.



Taigi, mums reikės (4 porcijoms):
4 puodelių šaldytų braškių, čia taip pat tinka ir šaldyti persikai, vyšnios ar kitokie vaisiai ar uogos
1/2 puodelio graikiško jogurto
3 VŠ medaus (geriau švelnesnio skonio)
1 VŠ citrinos sulčių

1 puodelis = 236 ml

Paruošimas:
Viską sudedame į smulkintuvą ("blenderį") ir smulkiname, kol gausime vientisą kreminę konsistenciją.

Skanaus!

P.S. mano blenderis, kaip jau minėjau ne toks galingas, tad tik parūko, tikrąja to žodžio prasme. Teko luktelti, kol braškės atitirps, bet tuomet nepakako šalčio ir masė gavosi kaip ledams per skysta. Teko pilti į metalinį platų indą, dėti į šaldiklį ir kas pusvalandį vis pamaišyti, kol sušalo/sutirštėjo. Tada išpilsčiau į formeles (šį kartą į vienkartinius puodelius, o vietoje pagaliukų - vienkartiniai šaukšteliai) ir palikau šaldiklyje galutinai sušalti.



Šaltinis: Just a taste






Prieš 5 metus: Itono betvarkė
Prieš 6 metus: Jogurtinis tortas su persikais
Prieš 7 metus: Biskvitiniai blynai
Prieš 8 metus: Tinginys

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...