Šis patiekalas į greitų vakarienių kategoriją nepatenka, bet į skanių ir lengvai paruošiamų - tai tikrai. O jei pasiruošite iš anksto ar, netgi, užšaldysite pasiruoštą - galima bus uždėti varnelę ir prie "greitos vakarienės".
Ruošiant šį patiekalą jokių specialių įgūdžių nereikės. Tiesa ir to darbo ne itin daug ar ilgam - daugiausia laiko dirbs orkaitė. Rezultatas buvo labai skanus, viskas tarpusavyje labai skaniai derėjo.
Taigi, mums reikės:
375 g lašišos file be odos
1 mažo svogūno (pamiršau panaudoti)
160 g šviežių špinatų lapų (tiktų ir šaldyti, bet svorio nepasakysiu)
druskos, pipirų,
1 citrinos žievelės, tarkuotos (nenaudojau, naudojau citrinpipirius)
džiovintų česnako granulių
3 nedidelių bulvių
Padažui:
25 g sviesto
25 g miltų (~2 VŠ, lengvai kupini) miltų
250 ml pieno, kitą kartą pilčiau 300-350 ml, kad būtų skystesnis
2 VŠ tarkuoto kietojo sūrio (pridėjau nuo savęs)
druskos, pipirų
pluoštelio krapų
Užbaigimui:
1 VŠ tirpinto sviesto aptepimui
2 VŠ tarkuotojo kietojo sūrio (pridėjau nuo savęs)
Paruošimas:
- Bulves su lupenomis paverdame sūdytame vandenyje, 20 minučių nuo užvirimo. Šiek tiek atvėsiname, nulupame ir supjaustome plonais griežinėliais.
- Lašišos file supjaustome kąsnio dydžio kubeliais, beriame į kepimo indą ir pagardiname druska, (citrin-)pipiriais, citrinos žievele, česnakų granulėmis, smulkiai supjaustytu svogūnu. Išmaišome.
- Špinatų lapelius sudedame į kiaurasamtį, perpilame verdančiu vandeniu, kad suvystų, tuomet šaltu vandeniu, kad neprarastų žalios spalvos, ir paliekame nusivarvėti. Galiausiai nuspaudžiame, kad nusivarvėtų kuo daugiau vandens.
- Špinatus šiek tiek pasmulkiname, pagardiname druska, česnakų granulėmis ir tolygiai paskirstome ant lašišos.
- Padažui skirtą sviestą dedame į nedidelį prikaistuvį, ištirpiname ant vidutinės ugnies ir suberiame miltus. Pakaitiname, nuolat maišant kelias minutes. Supilame pieną ir kaitiname, kol padažas sutirštės. Beriame krapus, gardiname druska ir paliekame šiek tiek atvėsti.
- Padažą tolygiai paskirstome ant špinatų. Papildymas: padažas buvo tirštokas ir pats savaime ant špinatų ir lašišos nepasiskirstė iki dugno, kitą kartą gamindama jį ruoščiau skystesnį, o užpylusi, lengvai permaišyčiau.
- Ant viršaus vienu sluoksniu, šiek tiek persidengiant, išdėliojame bulvių griežinėlius.
- Bulvių paviršių aptepame tirpintu sviestu, pabarstome tarkuotu sūriu.
- Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
Šaltinis: Delicious magazine
Prieš 7 metus: Ploni švediški imbieriniai sausainiai
Prieš 1 metus: Risotto su vištiena ir pievagrybiais
Prieš 2 metus: Varškės ir moliūgų apkepas
Prieš 3 metus: Flaugnarde su obuoliais
Prieš 4 metus: Vištienos salotos su avokadais ir obuoliais
Prieš 5 metus: Varškiniai blynai su obuoliais
Prieš 6 metus: Sumuštiniai su lašisa ir avokaduPrieš 7 metus: Ploni švediški imbieriniai sausainiai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą