2017 m. lapkričio 16 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai keksiukai


Namie net du šokoladinių kepinių gerbėjai. Tad šokoladiniai keksiukai buvo sutikti su entuziazmu - buvo lengvi, purūs. 
Šiems keksiukams nuostabiai tiktų kremas, bet po ranka neturėjau nei grietinėlės, nei maskarponės.


Taigi, mums reikės (12 keksiukų):
2 kiaušinių
žiupsnio druskos
130 g (200 ml) miltų
1 1/2 AŠ kepimo miltelių
200 g (200 ml) cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
45 g (100 ml) kakavos
200 ml pieno
50 ml aliejaus

Paruošimas:
  1. Kiaušinius su druska plakame 5 minutes, kol jų tūris padidės 3 kartus.
  2. Kitame dubenyje sumaišome likusius produktus.
  3. Į plakinį supilame išplaktus kiaušinius ir dar kartą viską išplakame. Tešla bus skysta.
  4. Paskirstome tešlą keksiukų formelėse. Užpildome 2/3 formelės.
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių. Ar keksiukai iškepę tikriname mediniu pagaliuku - įkištas ir ištrauktas pagaliukas turi būti sausas, neapsivėlęs žalia tešla.

Skanaus!



Šaltinis: Jurgittos receptai





Prieš 1 metus: Bulvienė su lašiša

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...