Šis receptas vienas iš nedaugelio, kai pamatau ir iš karto (beveik) einu gaminti. Net neabejojau, kad bus labai skanu. Ir neapsirikau! Dar kas nuostabu - jokio vargo (sudėtingiausia dalis, jei taip galima pavadinti - nuskusti bulves) ir greitai - kol išverda bulvės. Trumpai tariant - puiki sriuba!
Tiesą pasakius, aš kažkaip pagailėjau sultinio nes gaminau savo sunkiojoje keptuvėje, kurioje buvo sunkoka įvertinti proporcijas, tad mano sriuba veikiau panėšėjo į skystą košę, bet vis tiek buvo labai skanu!
Taigi, mums reikės (4 porcijoms):
1 didelio svogūno
500 g (5 vidutinių) bulvių
1 VŠ (kupino) grietinės
1 l sultinio
400 g lašišos filė
puokštės krapų (tinka ir šaldyti)
Krienų grietinei:
4 VŠ (kupinų) grietinės
1-2 VŠ krienų (pagal skonį, bet krienai čia baisiai tinka!)
druskos, pipirų
Paruošimas:
- Svogūną susmulkiname, bulves supjaustome kubeliais ir beriame į storadukgnį puodą su šlakeliu jau įkaitinto aliejaus.
- Kepiname viską ant didesnės ugnies, nuolat maišant, kad nesudegtų, o gražiai apkeptų iki skaidrumo svogūnai.
- Užpilame sultiniu, įkrečiame grietinės ir uždengus dangčiu verdame ant vidutinės ugnies apie 15 minučių, kol bulvės visiškai išvirs. Aš, kad sriuba būtų tirštesnė, pabaigoje kai kurias bulves dar patryniau.
- Nupjauname lašišos odą, file supjaustome kubeliais, pagardiname druska, aš dar pagardinau citrinpipiriais.
- Krienų grietinei grietinę sumaišome su krienais, pagardiname pagal skonį druska ir pipirais (aš vėlgi bėriau citrinpipirių).
- Išvirus bulvėms, viryklę visiškai išjungiame, įmaišome smulkintus krapus ir lašišos gabalėlius, uždengiame dangčiu ir paliekame kelioms minutėms. Lašiša nuo sriubos karščio ir taip išvirs.
- Tiekiame su krienų grietine.
Šaltinis: Maisto tinklaraštininkų žurnalas "Debesys", Numeris 19 (23)/ Ruduo 2016
Prieš 1 metus: Imbieriniai sausainiai
Prieš 2 metus: Orkaitėje kepta vištiena su grybų padažu
Prieš 3 metus: Porų bulvių ir krapų sriuba
Prieš 4 metus: Moliūginiai blyneliai
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą