2016 m. vasario 18 d., ketvirtadienis

Žemoje temperatūroje kepta lašiša ir salotos su ja


Kažkada iškepiau lašišą taip, kad ji buvo tarsi stiklinė. Ne perkepusi, ne per sausa, o sultinga ir tirpstanti burnoje. Man taip pavyko visiškai atsitiktinai. Ir kai pamačiau šį receptą, ilgai netruko ir jis jau buvo ant mūsų stalo vakarienei (tik štai pasidalinti šiek tiek užtruko).
Neapsiėjau be nuotykių - file parduotuvėje nebuvo, o aš buvau "užsiskiedusi", kad vakarienei bus būtent taip paruošta lašiša, tad pirkau didkepsnius. Akivaizdu, kad didesni gabaliukai kepa ilgiau, bet aš neįvertinau, kad tieeek (po 45 minučių - progreso nesimatė). Galiausiai (labai norėjome valgyti) orkaitės temperatūrą padidinau iki 75 laipsnių, tad rezultatas gal ir ne toks, koks turėjo būti, bet vis tiek super geras. Tikrai kartosiu dar - taip kaip reikia.




Taigi, mums reikės (2 valgytojams):
Lašišai:
2 lašišos file, be odos, kambario temperatūros
druskos

Salotoms (kiekius parinkti pagal alkanumo laipsnį ir pomėgius):
1 puodelio žaliųjų žirnelių (žiemą šaldytų), manau puikiai tiktų ir šparaginės pupelės
2 vidutinių bulvių (ne krakmolingų)
Šviežių krapų (žiemą šaldytų)
svogūnų laiškų (žiemą poro)

Padažui:
1 VŠ grūdėtųjų garstyčių
1-2 VŠ citrinos sulčių
3 VŠ alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

Paruošimas:
  1. Lašišą pabarstome druska ir paliekame 20 minučių kambario temperatūroje įsisūrėti.
  2. Dedame lašišą į iki 55 laipsnių įkaitintą orkaitę. 
  3. Kepame apie 20-25 minutes, kol pasirodys baltos žuvies sultys. Patikriname šakute, lašiša jau turėtų sluoksniuotis. Jei kepame lašišą, išimtą iš šaldytuvo, ar didkepsnius, kepimas užtruks ilgiau. Dėl žemos temperatūros nesibaiminkite, žuvis tikrai iškeps, o rekomendacija žuvies vidinei temperatūrai (jei turite maisto termometrą) - 55-62 laipsniai.
  4. Salotoms skirtas bulves išverdame, žirnelius nuplikome verdančiu vandeniu, jei jie šaldyti - sumetame į verdantį vandenį ir po minutės nupilame. 
  5. Padažui skirtus produktus sumaišome.
  6. Į dubenį dedame stambiai pjaustytas bulves, žirnelius, dedame lašišą, barstome krapus ir porus bei viską vainikuojame padažu.
Skanaus!

3 komentarai:

  1. Skamba labai skaniai, reikės išbandyti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skanu! Pavyko puikiai. Kepiau 75 laipsnių orkaitėje, kadangi filė buvo dar vėsoka ir mano orkaitė linkusi pamažinti karščio. Bet efektas puikus! Labai švelni žuvis! Garnyras irgi smagus :) Ačiū

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...