2015 m. liepos 6 d., pirmadienis

Saldus varškės omletas arba varškės apkepas keptuvėje


Velnioniškai gardūs ir paprastai pagaminami pusryčiai. Patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Omletas labai purus ir lengvas. Paruošti jį taip pat nesudėtinga. Aš jį kepiau jau ne vieną kartą. 
Valgant šiuos pusryčius n-tąjį kartą pagalvojau, kad iš esmės tai tas pats varškės apkepas, tik keptas keptuvėje.

Taigi, mums reikės (2 valgytojams):
200 g varškės (naudojau 9 proc. riebumo birią varškę)
3 kiaušinių (atskirti trynį nuo baltymo)
1 VŠ cukraus
žiupsnio druskos
1/2 AŠ vanilinio cukraus
dosnaus žiupsnio cinamono
2 VŠ miltų
2 VŠ sviesto

Paruošimas:
  1. Baltymus išplakame iki standžių putų.
  2. Kitame dubenyje išplakame varškę, trynius, cukrų, druską, vanilinį cukrų, cinamoną. 
  3. Beriame miltus ir dar kartą išplakame.
  4. Galiausiai atsargiai įmaišome baltymus.
  5. Keptuvėje (manoji kvadratinė 28x28 cm ) ištirpiname sviestą, supilame tešlą ir tolygiai paskirstome. Jei labai bijote kalorijų, o keptuvė - nesvylanti, galite sviesto kiekį pamažinti. Nieko baisaus nenutiks, tik omletas bus sausesnis. Aš, nepaisydama savo antsvorio, labai rekomenduoju sviesto nemažinti :)
  6. Keptuvę uždengiame dangčiu ir kepame ant vidutinės ugnies. Kai omleto viršus sutvirtės, dviejų mentelių pagalba apverčiame omletą. Aš dangčiu jau nebedengiu.
  7. Tiekiame su uogiene, jogurtu, šviežiomis uogomis ar kaip kas mėgsta.
Skanaus!



5 komentarai:

  1. Labai džiaugiuosi, kad sugrįžote! O omleta būtinai reikės išbandyt :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O man nosis iš kart užsirietė :) Oi kaip šilta tokius komentarus skaityti :)

      Panaikinti
  2. Ką tik po vakarienės, buvo labai skanu. Nors pamiršau suberti miltus tešlon, iškepė ir be jų, netyčia gavosi begliuteninis variantas :-)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...