2012 m. liepos 6 d., penktadienis

Traiškytos šviežios bulvytės


Aš šitas bulvytes užmačiau dar pernai, bet vis neprisiruošiau, nors gundė jos mane labai, bet... O ir tų šviežių bulvyčių ne amžinai gi būna. Ir neseniai kolega taip išgyrė jas, kad ilgai nieko nelaukiau. Super! Tinka ir kaip įdomesnis, prašmatnesnis garnyras ir kaip pagrindinis patiekalas su kefyru, pavyzdžiui, arba daržovėmis :) Manosios bulvytės gal kiek per mažai apskrudo, nes kepiau kartu su pagrindiniu patiekalu, bet vis tiek buvo labai skanu. Mano vaikis valgė su pienu. Džiaugiausi iki negaliu, nes jis namie iš rimto maisto beveik nieko nevalgo.

Taigi, mums reikės:
šviežių bulvyčių
druskos, pipirų
aliejaus
prieskoninio sviesto, jei tokio neturite - atitinkamai jo sudėtinių dalių, kurios yra čia.

Paruošimas:
  1. Bulves kruopščiai nuplauname, dedame į verdantį vandenį ir verdame 15-18 minučių, kol bus jau minkštos, bet dar ne visai išvirę.
  2. Kepimo indą ištiesiame kepimo popieriumi.
  3. Dedame bulvę, bulvių grūstuvės ar šakutės pagalba sutraiškome ją į blyną. Labai plonai nereikia, iki ~ 2 cm.
  4. Pagardiname druska, dedame ant viršaus priekoninio sviesto gabalėlį.
  5. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes.
Skanaus!


Šaltinis: Villa alps

2012 m. liepos 1 d., sekmadienis

Paprastas keksas su kefyru


Keksas užskaitytas! Labai lengvas, drėgnas ir purus. Aš jau pasimečiau tarp visų savo keptų keksų, bet jis tikrai vienas iš geresnių - super lengvai ir greitai sumakaluojamas, bet nuo to tampa dar geresniu, ar ne? 
Beja, nusižengiau savo taisyklei nekeisti originalių patiekalų pavadinimų. Šis keksas originaliai vadinas "Sekretorės keksas". Kadangi man šis pavadinimas nesukėlė jokių emocijų ir visiškai nesuteikė informacijos ar pridėtinės vertės, pavadinimą supaprastinau, tenesupyksta kekso išradėja. 

Taigi, mums reikės:
125 g (3/4 puodelio) cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
100 g kambario temperatūros sviesto
2 kiaušinių
1/2 puodelio kefyro
250 g (2 puodelių) miltų
11 g (~2 nubrauktų AŠ) kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Galima įdėti džiovintų ar šaldytų uogų. Deja, vienas valgytojas mūsų namuose kategoriškai prieštarauja prieš tokius priedus.

puodelis = 236 ml

Paruošimas:
  1. Sviestą išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltumo.
  2. Po vieną įplakame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
  3. Supilame kefyrą ir gerai išplakame.
  4. Miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais bei druska.
  5. Į plakinį pilame miltus ir išmaišome. Tešla gaunasi gana tiršta.
  6. Jei į keksą dedame džiovintus vaisius, juos pavoliojame miltuose (geriausia paimti kelis šaukštus iš keksui skirtų, ir kiek atlieka miltų nuo voliojimo - grąžinam keksui, taip tikrai neviršysime miltų kiekio).
  7. Kekso kepimo formą, jei ji ne silikoninė, patepame sviestu ir pabarstome miltais, jų perteklių iškratome.
  8. Supilame į formą tešlą.
  9. Kepame iki 180 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Aš į pabaigą pridengiau su folija, nes viršus pradėjo degti, o keksas dar nebuvo iškepęs. Ar iškepęs - tikriname su mediniu pagaliuku.
  10. Iš orkaitės išimtam keksui leidžiame pravėsti formoje, galutinai atvėsiname ant grotelių. Prieš patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.

Skanaus!


Šaltinis: Skanus eksperimentai
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...