2015 m. kovo 1 d., sekmadienis

Dryžuota želė


Aptikau, kad mano vaikas mėgsta želė. Aš šiam desertui esu abejinga, mano vyras kategoriškas priešininkas, tad tas atradimas buvo gan netikėtas. Ta proga, kad po Aušros Juodojo miško torto gamybos (taip taip, aš šį nuostabų tortą kepiau jau 4 kartus, o taip ir neturėjau padorios progos pasirodyti) liko šaldytų vyšnių sulčių, pagaminau savo vaikui vieną iš skaniausių savo vaikystės prisiminimų, kuriuo mane lepino mano mama - vaisinę ir pieno želė. Vaikiščias desertą "užskaitė". 
Recepto kaip ir nebus, veikiau idėja.

Taigi, mums reikės:
uogų sulčių, kompoto ar tiesiog mėgiamo skonio želė iš pakelio
pieno (aš prisimindama nuostabų panna cottos skonį į pieną įmaišiau šiek tiek grietinėlės)
želatinos, reikalingos pasirinktam skysčių kiekiui sustingdyti. Paprastai ant želatinos pakelių rašo, kokiam kiekiui skyčio skirtas želatinos kiekis pakelyje. Kiekvienas gamintojas nurodo skirtingą kiekį. Aš kitą kartą jos kiekį truputį mažinsiu, man patinka minkštesnės ir lengvesnės želė.
vanilinio cukraus 
cukraus pagal skonį

Paruošimas:
  1. Želatiną užpilame vandeniu, kad būtų apsemta per pirštą ir paliekame išbrinkti. Jei rinksitės vaisinės ir pieno želės kiekius po lygiai, kaip aš, želatiną merkite viename inde, vėliau tiesiog padalinsite per pusę.
  2. Kiekvieną ruošiamą skystį pakaitiname iki užvirimo. Aš pieno ir grietinėlės mišinį pakaitinau iki beveik virimo - kol pasirodė pirmieji burbuliukai.
  3. Pasaldiame kiekvieną dalį pagal skonį, į pieną dar įberiame vanilinio cukraus.
  4. Nukeliame puodus nuo ugnies ir į kievieną įmaišome želatiną. maišome kol ištirps.
  5. Toliau viskas paprasta ir priklauso nuo kantrybės. Pasimame indus, skirtus mūsų žele ir pilamepirmąjį sluoksnį. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų, o likusias "žaliavas" į prieš tai vos pašildytą ir išjungtą orkaitę, kad nestingtų.
  6. Kai sluoksnis apstingsta, pilame kitą ir procesą kartojame, kol pasibaigia "žaliavos". Sluoksniuojant nereikėtų laukti, kad sluoksnis visiškai sustingtų, nes želė "atsisluoksniuos", sluoksniai gerai nesukibs.
  7. Sustingdome šaldytuve galutinai ir valgome.
Skanaus!





4 komentarai:

  1. Man želė patinka.. Gražu, aš nebandžiau sluoksniuot dar niekad :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Terlionė, jei atvirai :D bet valgyti smagu :) o kur dar iškylantys vaikystės prisiminimai :D

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...