2014 m. vasario 21 d., penktadienis

Sumuštiniai su kiaušiniu ir lašiša


Kartais po darbo, kai būnu labai alkana, o nuo vakarienės mane skiria mažiausiai 100 km, padarau nuodėmę ir Statoile nusiperku sumuštinį su lašiša. Man jie nerealiai skanūs. Kadangi jų sudėtis itin elementari, ėmiau ir pasiruošiau juos namie, dar truputį papildžiau pagal save ir... Super!  Tiesa, mano vyriškis tai įvertino santūriai - jis ne itin mėgsta šalto rūkymo lašišą.
Vakare važiuodama į svečius iš tų pačių produktų sumeistravau užtepėlę: į pasiruoštą kiaušinio masę sudėjau susmulkintą lašišą ir vualia!

Taigi, mums reikės (iš šio kiekio galėsite sutepti daug sumuštinių): 
100 g šalto rūkymo lašišos (aš pirkau gabaliukus salotoms - taip pigiau, o juk vis tiek reikėtų pjaustyti)
3-4 kietai virtų kiaušinių
gabalėlio poro
1-2 VŠ smulkintų krapų (naudojau šaldytus)
druskos, pipirų
majonezo
jogurto (kad būtų lengvesnis skonis ir mažiau kalorijų)
1 AŠ krienų (nebūtina, bet nepamaišė)

Paruošimas:

  1. Kiaušinius smulkiai supjaustome ar sutarkuojame per "burokinę" tarką.
  2. Porus supjaustome.
  3. Jei darome sumuštinukus - viską, išskyrus lašišą sumaišome, tepame ant paskrudintos duonos riekės ir ant viršaus išdėliojame lašišą. Užtepėlės atveju, įmaišome ir pasmulkintą lašišą.

Skanaus!




P.S. Kol parašiau įrašą, bežiūrėdama į nuotraukas ir prisimindama skonį - apsiseilėjau. (Aš labai mėgstu kiaušinius ir lašišą visokiomis formomis).

4 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Skanių bandymų! Aš šiandien ir vėl nusipirkau lašišos :)

      Panaikinti
  2. Po šio recepto, pamilau lašišos ir kiaušinio derinį amžiams :D

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...