2013 m. gruodžio 8 d., sekmadienis

Prieskonių šaldymas aliejuje


Jau ne vienerius metus žiemą naudoju šaldytus krapus - nuplautus, nusausintus, susmulkintus krapus suberiu į dėžutę ir dedu į šaldiklį. Esu bandžiusi šaldyti ledukų formelėse mėtas, užpiltas vandeniu, bet vanduo išgaravo, o mėtos sudžiūvo. Ir neseniai užmačiau štai šį būdą - šaldymą aliejuje. Aliejus tikrai neišgaruos kaip vanduo, tad nusprendžiau išbandyti šį metodą su savo mylimais prieskoniais - čiobreliu ir rozmarinu. Suspėjau prieš iškrintant sniegui nusiraškyti kelias šakeles, kurios per stebuklą dar nenušalo. 

Šis šaldymo būdas labiausiai tinka tokiems prieskoniams kaip čiobrelis, rozmarinas, šalavijas, raudonėlis. Galima šaldyti kiekvieną prieskoninę žolelę atskirai, arba iš karto padaryti mišinį. Aš "sumiksavau" čiobrelį su rozmarinu. Šalaviją šaldžiau atsirai. 

Taigi, mums reikės:
priekoninių žolelių
ypač tyro alyvuogių aliejaus (galima naudoti ir lydytą nesūdytą sviestą)
ledo kubelių formelės

Paruošimas:
  1. Šaldymui renkamės sveikas, gražias prieskoninių žolelių šakeles.
  2. Prieskonius nuplauname ir nusausainame.
  3. Susmulkiname iki norimo dydžio.
  4. Užpildome 2/3 formelės tūrio. 
  5. Užpilame alyvuogių aliejumi.
  6. Uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldiklį parai, kol sustings. 
  7. Sustingusius kubelius išimame iš formelės, suberiame į plastikinį maišelį ir laikome šaldiklyje.



Idėja iš: the Kitchn

5 komentarai:

  1. Vilma, super:) AŠ prieskoniuoju sviestą ir sušaldai, bet aliejaus niekada. O aliejus sušąla normaliai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sušala! Ką tik iškrapščiau iš formelių, bet patingėjau nufotografuoti :)

      Panaikinti
  2. Tada ir as pasigaminsiu tokiu kvapniu kubeliu. O kur naudoji juos? Salotas, padazus, t.y. karstai ar saltai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš rozmarinus ir čiobrelius iki šiol tik padažuose ir marinavimui esu naudojus, tad ir šiuos kubelius naudoju analogiškai - įmetu į padažą, arba įmaišau į elementarųjį vištienos marinatą (aliejus, čiobreliai, rozmarinai, pipirai, druska, citrinos sulčių šlakelis ir česnakas) - aliejus labai greitai (sąlyginai, žinoma) ištirpsta.

      Panaikinti
  3. Labai įdomus paruošimo būdas ir puiki idėja. Manau, kad prieskoniai užšaldyti aliejuje įgauna kitokį skonį. Būtinai išbandysiu.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...