Jau ne vienerius metus žiemą naudoju šaldytus krapus - nuplautus, nusausintus, susmulkintus krapus suberiu į dėžutę ir dedu į šaldiklį. Esu bandžiusi šaldyti ledukų formelėse mėtas, užpiltas vandeniu, bet vanduo išgaravo, o mėtos sudžiūvo. Ir neseniai užmačiau štai šį būdą - šaldymą aliejuje. Aliejus tikrai neišgaruos kaip vanduo, tad nusprendžiau išbandyti šį metodą su savo mylimais prieskoniais - čiobreliu ir rozmarinu. Suspėjau prieš iškrintant sniegui nusiraškyti kelias šakeles, kurios per stebuklą dar nenušalo.
Šis šaldymo būdas labiausiai tinka tokiems prieskoniams kaip čiobrelis, rozmarinas, šalavijas, raudonėlis. Galima šaldyti kiekvieną prieskoninę žolelę atskirai, arba iš karto padaryti mišinį. Aš "sumiksavau" čiobrelį su rozmarinu. Šalaviją šaldžiau atsirai.
Taigi, mums reikės:
priekoninių žolelių
ypač tyro alyvuogių aliejaus (galima naudoti ir lydytą nesūdytą sviestą)
ledo kubelių formelės
Paruošimas:
- Šaldymui renkamės sveikas, gražias prieskoninių žolelių šakeles.
- Prieskonius nuplauname ir nusausainame.
- Susmulkiname iki norimo dydžio.
- Užpildome 2/3 formelės tūrio.
- Užpilame alyvuogių aliejumi.
- Uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldiklį parai, kol sustings.
- Sustingusius kubelius išimame iš formelės, suberiame į plastikinį maišelį ir laikome šaldiklyje.
Idėja iš: the Kitchn
Vilma, super:) AŠ prieskoniuoju sviestą ir sušaldai, bet aliejaus niekada. O aliejus sušąla normaliai?
AtsakytiPanaikintiSušala! Ką tik iškrapščiau iš formelių, bet patingėjau nufotografuoti :)
PanaikintiTada ir as pasigaminsiu tokiu kvapniu kubeliu. O kur naudoji juos? Salotas, padazus, t.y. karstai ar saltai?
AtsakytiPanaikintiAš rozmarinus ir čiobrelius iki šiol tik padažuose ir marinavimui esu naudojus, tad ir šiuos kubelius naudoju analogiškai - įmetu į padažą, arba įmaišau į elementarųjį vištienos marinatą (aliejus, čiobreliai, rozmarinai, pipirai, druska, citrinos sulčių šlakelis ir česnakas) - aliejus labai greitai (sąlyginai, žinoma) ištirpsta.
PanaikintiLabai įdomus paruošimo būdas ir puiki idėja. Manau, kad prieskoniai užšaldyti aliejuje įgauna kitokį skonį. Būtinai išbandysiu.
AtsakytiPanaikinti