2013 m. spalio 7 d., pirmadienis

Makaronai su kumpiu ir žirneliais


Super lengvai ir greitai paruošiama vakarienė. Mano vyriškis labai protestavo prieš tokią vakarienę, bet kai viską suvalgė, paprašė pakartoti ir pripažino, kad šis paprastas padažas makaronams labai tinka ir yra tikrai skanus. Mane taip pat maloniai nustebino žirneliai, kurie puikia papildė bendrą skonių puokštę.

Taigi, mums reikės (~4 porcijoms):
makaronų 4 porcijoms

1 didelio svogūno
2 česnako skiltelių
karšto rūkymo kumpelio, aš taip pat pridėjau ir karšto rūkymo šoninės
1 1/2 VŠ miltų
~300-400 ml pieno (galima naudoti ir grietinėlę - bus labai skanu, tik kalorijų daugiau. Naudojant grietinėlę, nereikia miltų).
3/4 puodelio šviežių ar šaldytų žirnelių (aš tiesiog atseikėjau pora saujų šaldytų žirnelių)
druskos, pipirų
Džiugo sūrio patiekimui

Paruošimas:
  1. Supjaustome šoninę ir kumpį bei truputį pakepiname šlakelyje aliejaus ar sviesto.
  2. Į keptuvę beriame smulkintus svogūnus ir kepiname kol nuskaidrės. 
  3. Galiausiai į keptuvę beriame smulkintą česnaką, pakaitiname pusę minutės - kol paskleidžia savo aromatą ir beriame šaukštą miltų. Nuolat maišant pakepiname apie minutę.
  4. Pilame pieną ir, jei turite, grietinėlės. Aš šliūkštelėjau gal pora šaukštų - likutį, rastą šaldytuve.
  5. Suberiame žirnelius. 
  6. Paragaujame ar ko netrūksta, pagardiname druska, pipirais.
  7. Padažą kaitiname kol sutirštės. 
  8. Makaronus išverdame pagal rekomendacijas ant pakelio. Nupilame vandenį (puodelį vandens, kuriame virė makaronai pasiliekame, tam atvejui jei pritruktų padažo).
  9. Išvirusius makaronus pilame į keptuvę su padažu. Viską išmaišome. Jei matome, kad padažo trūksta ir makaronai sausoki, šliūkštelime pasilikto nuo makaronų krakmolingo vandens.
  10. Ant viršaus patarkuojame kietojo sūrio (pvz. Džiugo) ir tiekiame.
Skanaus!

P.S. Praėjus kuriam laikui po šios vakarienės, aptikau puikų Neringos receptą, kuris savo skoniu turėtų būti dar turtingesnis bei lygiai taip pat greitai ir nesunkiai pagaminamas. Bei gi padės sunaudoti cukinijos atsargas. Būtinai bandysiu!
P.P.S. Tokie greiti receptai man ateinantį pusmetį bus labai aktualūs, nes ant senatvės nutariau pasitobulinti ir pradėjau studijuoti. Tad mano tinklaraštis naujais įrašais tikrai kurį laiką neblizgės. Tikiuosi, kad atleisite man tai :)


4 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Taiklus klausimas, reccepte jie kažkaip mistiškai išnyko :) papildžiau receptą. Ačiū už pastabumą! ;)

      Panaikinti
  2. du kartus sudedami zirneliai....kuris variantas tesingas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) ačiū už pastebėjimą :) jau liko tik vienas kartas :) Žirneliams daug troškintis nereikia, juos pakanka suberti gaminimo pabaigoje.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...