2013 m. gegužės 7 d., antradienis

Su daržovėmis troškintos midijos


Ši vakarienė buvo dedikuota mano brangiausiam, nes jis mėgėjas visokių jūros gėrybių. Aš su lakia fantazija, tad man ne visada pavyksta mėgautis kai kuriais patiekalais... Jis buvo sužavėtas, pamalonintas ir jau laukia pakartojimo.

Taigi, mums reikės:
500 g midijų
2 nedidelių morkų
1 svogūno
1 VŠ sviesto (geriau ghee)
2 skiltelių česnako
1 VŠ citrinos sulčių
250 g grietinėlės
200g salierų stiebų
2 VŠ smulkintų petražolių
druskos, pipirų

Paruošimas:
  1. Midijas nuplauname. Prasivėrusias išmetame. Patarimas - plauti jas po šaltu vandeniu, nes jei plausite su šiltu, jos pradės vertis ir tada nežinosite, kurios blogos, o kurios nutarė pasmalsauti :D Gyveni ir mokaisi :)
  2. Svogūną susmulkiname ir pakepiname ištirpintame svieste.
  3. Kai svogūnai apkeps, pas juos beriame šiaudeliais pjaustytas morkas (aš tarkavau, bet gal skaniau būtų pjaustytos šiaudeliais), griežinėliais pjaustytus salierų stiebus. Galiausiai beriame smulkintą česnaką.
  4. kai daržovės suminkštėja, pas jas beriame midijas, pilame grietinėlę, pagardiname prieskoniais ir kaitiname vis pamaišant, kol midijos visiškai atsivers. Neatsivėrusias midijas išmetame.
  5. Galiausiai suberiame petražoles, supilame citrinos sultis ir viską išmaišome.
Skanaus!



Šaltinis: vieno PC reklaminis leidinys


P.S. (2013 11 27) Kaipjau minėjau, jei nusipirkote jau išsižiojusių midijų, jas reikėtų išmesti, nes jos gali būti sugedusios. Kita vertus, midijos išsižioja nuo šilumos. Kaip jau rašiau, pirmą kartą, iš to nepatyrimo midijas plovėme po šiltu vandeniu, ir jos pradėjo masiškai atsidarinėti, ir jau nebuvo aišku, kurios išsižiojo dar parduotuvėje ir pasimiro, o kurios prasivėrė nuo šilumos. Šį kartą mano vyriškis jas pirmiausia perliejo šaltu vandeniu ir patikrino - visas prasivėrusias išmetė. O tada jau plovė po vėsiu vandeniu ir nuplovęs sumetė į ledinį vandenį. Taip buvome tikri, kad jos visos šviežios.
Ir šį kartą receptą kiek papildžiau ir suminkštėjus dažovėms pirmiausia šliūkštelėjau taurę balto vyno, truputį pakaitinau ir jau tada sudėjau midijas.

10 komentarų:

  1. Kaip čia taip, svogūno, geriau ghee :0) ir dviejų skiltelių sviesto? Skamba šmaikščiai, nors ir susipainiojo eilutės ir žodžiai :) O atrodo skaniai ir aš neatsisakyčiau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Chi chi chi :) ačiū už pastabą! :) pasitaisau :)

      Panaikinti
  2. O kokias midijas naudojot? Saldytos jos? Ar tiktu naudoti jau lukstentas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Naudojau šviežias. Nesu didelė jūros gėrybių specialistė. Teoriškai, kaip šaldytą vištieną galima naudoti, taip ir midijas :) tikriausiai :)

      Panaikinti
  3. labai apetitnos midijos ;) salieras - vienintelė daržovė, kurios nemėgstu...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visada galima paimprovizuoti pagal save :)Kam jau kam, bet tau to sakyti net ir nereikia ;)

      Panaikinti
  4. Oi oi kaip aš dievinu midijas....grįžusi iš atostogų apsidžiaugiau radusi Tavo receptuką:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) aš midijas su tobulu padažu valgiau Kroatijoje prieš kokius 5 metus. Gaila visiškai nepamenu apie ką tas padažas buvo :)

      Panaikinti
  5. Jau išbandyta...pietums su drauge išsivirėme. Nerealiai skanu:)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...