2013 m. vasario 5 d., antradienis

Šokoladinis klafutis su mėlynėmis ir avietėmis


Šis desertas buvo keptas beveik prieš metus, praėjusį pavasarį... Nutaikiau progą, kai likau viena, nes ir taip jį būčiau valgiusi viena (juk su uogomis, niekas daugiau tokių nemėgsta), tik būtų tekę išklausyti pamokslą apie kalorijas, desertų nenaudą etc. Kaip desertui kiekis gal ir didokas. Ir kaip deserto jo norėtųsi saldesnio (bent jau man). Kaip saldžiai vakarienei - pats tas. Skonis - labai geras. Nesakysiu, kad pakilau ant devinto debesies (gal pakilimui tereikėjo rutulėlio vanilinių ledų, bet tada jau aš pati sau moralą apie artėjančią vasarą būčiau paskaičiusi). Tiesa, jei atvirai, vienas dalykas mane nervino - aviečių sėklytės. Kitą kartą avietes keisčiau kitomis uogomis. Bet bendras įspūdis - labai geras.

Taigi, mums reikės:
25 g juodojo šokolado (naudojau 62% kakavos)
1 kiaušinio
2 VŠ riebios grietinės
70 ml pieno
1,5 VŠ rudojo cukraus
1,5 VŠ sviesto
1,5 VŠ kukurūzų krakmolo
1 AŠ kakavos miltelių
vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos

mėlynių ir aviečių (naudojau šaldytas). galima naudoti bet kokias uogas ar vaisius, pvz obuolius. Gerai būtų, kad bent vienas vaisius ar uoga turėtų rūgštelės.

Paruošimas:
  1. Šokoladą ištirpiname ant garų vonelės su 1 VŠ sviesto.
  2. Kiaušinį išplakame iki purumo su 1 VŠ cukraus (plakame bent pora minučių).
  3. Į kiaušinio plakinį sudedame krakmolą, grietinę, supilame pieną, dedame druską bei vanilinį cukrų ir viską gerai išplakame.
  4. Sudedame tirpintą šokoladą ir vėl gerai išplakame.
  5. Kepimo formeles ištepame likusiu sviestu.
  6. Sumaišome kakavą su likusiu cukrumi ir pabarstome kepimo formelių dugną ir šonus. Perteklių pašaliname.
  7. Į paruoštas formeles išpilstome plakinį. Ant viršaus sudėliojame uogas.
  8. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
  9. Patiekiame truputį pravėsusį pabarstytą cukraus pudra.
Skanaus!


Šaltinis: Išbandyti receptai

5 komentarai:

  1. sveiki, kepiau siandien sita receptuka, pries tai buvau panasu kepusi, tik be uogu ir be sokolado, zodziu vaniliniu pagrindu, sakykit prasau, kodel man ir si karta ir praita karta skonis isejo kaip saldzios kiausinienes, nezinau kaip apibudinti, bet ganetinai minstas, tarsi pudingas ir ganetinai jauciasi kiausinis ;/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. šis klafutis man taip pat gavosi gana minkštas, pudinginis, bet kiaušinienės skonio tikrai nebuvo. Neturiu supratimo, kodėl Jums nepavyko... gal buvo per mažai išplaktas kiaušinis?

      Panaikinti
    2. Bet clafoučiai ir turi būti minkšti ir purūs, tokia jau jų prigimtis. Tik gal kiaušinienės skonis neturėtų dominuoti :)

      Panaikinti
  2. zinokit labai labai aciu uz patarima, labiau isplakti kiausinius, nes is tikruju labai gerai isejo sekanti karta :) beje, dejau serbentu uogiene tiesiog meciau tokius gabaliukus, kurie skendo tesloj ir zinokit tikrai tikrai nerealiai, beje, sokoladas pas mane buvo pieniskas su riesutais, tai dar ir tie riesutai suteike puiku skoni :) aciu uz visus receptus kuriuos idedate, jie visi nuostabus !

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai džiaugiuosi, kad šį kartą pavyko ir patiko :) Labai labai :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...