2013 m. vasario 9 d., šeštadienis

Amerikietiški blyneliai


Labai skanūs ir ypatingai purūs bei  minkšti blynai.

Taigi, mums reikės (4 porcijoms):
1,5 puodelio miltų
4 VŠ cukraus
žiupsnio druskos
1 AŠ sodos
vanilinio cukraus

1 kiaušinio

1,5 puodelio kefyro arba pasukų
4 VŠ aliejaus

galima įpjaustyti bananų, obuolių, įdėti uogų

puodelis - 240 ml

Paruošimas:
  1. Miltus ir sodą persijojame į vieną dubenį ir sumaišome kartu su likusiais sausais produktais.
  2. Kiaušinius išplakame, įpilame kefyrą ir aliejų, po kiekvieno papalakant.
  3. Supilame į plakinį sausų produktų mišinį ir išmaišome, kol neliks sausų miltų ir didelių miltų gumulėlių.
  4. Paliekame tešlą pailsėti 5 - 10 min.
  5. Tešlos nebemaišome, kabiname šaukštu tešlą ir dedame į sausą įkaitintą keptuvę.
  6. Verčiame blynus, kai paviršiuje pasirodo burbuliukai.
Skanaus!

Šaltinis: Virtuali virtuvė

7 komentarai:

  1. Grazuoliai kokie :) labai megstu tokiu purius blynus.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilmut, nepyk, pirmiausia į akis ne blyneliai Krito, bet Sarmos puodelis :) Matyt todėl, kad ir pati tokį turiu ir labai jį myliu - visada tik iš jo (kuomet būnu namie) geriu rytinę kavą :P

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tavo tinklaraštis buvo pažymėtas:)
    http://kiaunesreikaliukai.blogspot.com/2013/02/sekmadienio-rankdarbiai-veltinio-karunos.html
    O blynai išties gardžiai atrodo:) Mes Užgavėnėms labai panašius kepėm.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Laaabai skanus blyneliai! Tokie paprastuciai, bet idealus mano skoniui! Be to patinka, kad idealiai graziai rusvai vienodai iskepa. Drauge buvo alkana uzsukus ir buvo keli like nuo pusryciu, tai suvartojo ir sako: ,,Nu ale kokie sknaus...Gal recepciuka duosi?" :D Aciu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) Alkani valgytojai visada labai gerai - jiems dažniausiai viskas skanu :D

      Ačiū už gerą žodį :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...