2013 m. sausio 7 d., pirmadienis

Obuoliais ir šonine užkepta vištiena


Šią vakarienę ruošiau jau senokai, jei visai atvirai, tai labai seniai, bet dar dabar, bežiūrint į nuotraukas, burna prisirenka seilių, nes skonis tiesiog nuostabus, bent jau man. Švelnų vištienos skonį papildo šoninė, o obuoliai suteikia gaivumo. Mano vyriškis, kuris net pyragų su obuoliais nemėgsta, valgydamas šį patiekalą obuolių neaptiko. Patiekalas žavus ir tuo, kad su minimaliomis laiko ir pastangų sąnaudomis, valgome tokį puikų patiekalą! Labai rekomenduoju!

Taigi, mums reikės:
vištienos kumpelių mėsos be odelės, 6 vnt.
garstyčių, druskos, pipirų, česnako granulių mėsos marinavimui
1 didelio svogūno
1 obuolio, geriau rūgštesnio
šoninės pagal pageidavimą
200 g grietinėlės
2 šakelio šviežio čiobrelio (dėjau džiovintą)
šlakelis, tiksliau šlakas balto vyno (galima ir brendžio ar konjako)

Paruošimas:
  1. Vištieną susmulkiname į nemažus gabalėlius ir ištriname prieskoniais ir paliekame pasimarinuoti kuriam laikui. Labai patogu padaryti tai iš vakaro.
  2. Keptuvėje svieste ghee arba paprastame svieste su trupučiu aliejaus, kad nesviltų, pakepiname vištieną ir dedame į kepimo indą.
  3. Pakepiname šoninę, kai ji paleidžia savo riebalus, dedame smulkintą svogūną ir kepiname, kol svogūnas pasidarys auksinės spalvos.
  4. Į keptuvę dedame nuluptą, kubeliais supjaustytą obuolį, pakepiname kelias minutes.
  5. Supilame vyną ir pakaitiname, kad nugaruotų.
  6. Supilame grietinėlę, pagardiname druska, jei reikia, pipirais, čiobreliais ir viską supilame į kepimo indą ant vištienos.
  7. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Skanaus!



Šaltinis: Aguonėlės blog'as

6 komentarai:

  1. Atrodo labai skaniai!
    Išsisaugau ir tikrai gaminsiu artimiausiu metu:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Šis patiekalas tikrai skanus, ir tuo pačiu gana kaloringas :) Neatkalbinėju, nes man skonis tikrai buvo pasakiškas, bet perspėti privalau :)

      Panaikinti
  2. Tos kalorijos būtinos prasidėjus tikram ir vėsiam rudeniui:):)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, o šoninė karšto ar šalto rūkymo?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš naudojau karšto - ji turi daugiau skonio, bent jau man.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...