2012 m. balandžio 10 d., antradienis

Vanilinis sūrio pyragas



Labai skanus pyragas! Nerealus! Iki šiol mano keptų ir ragautų sūrio pyragų - pats skaniausias (jaučiuosi nusirašinėjanti nuo Aguonėlės)! Tikrai vertas pabandyti! Aš jį kepiau prieš einant į svečius. Nusivežiau dar šiltą. Kai atėjo laikas jį ragauti, jau buvo atvėsęs. Buvo labai skanu, o kai pastovėjo šaldytuve - tada jau buvo labai labai skanu! Taigi, mano patarimas iškepti iš anksto ir palaikyti šaldytuve. Antrą kartą jį kepiau neštis į darbą, sugrįžimo po ilgų atostogų proga. Visas kolektyvas labai išgyrė, o ir šiaip smagu buvo stebėti veidus, kai atsikanda ir veidą nušviečia palaima ir pasigirsta tarpusavyje murmesys, kaip skanu, o vėliau prašymas pasidalinti receptu :) Labai stipriai rekomenduoju išbandyti šį receptą! 

Taigi, mums reikės (22 cm skersmens torto formai, skliaustuose pateikti kiekiai - 26 cm skermens torto formai arba stačiakampei 20x27 cm kepimo formai):
Pagrindui:
45 g (65 g) šalto sviesto
130 g (180 g) miltų
45 g (65 g) cukraus
2 (nubrauktų) AŠ kepimo  miltelių (26 cm formai reikėjo 9 g, aš dėjau 2 AŠ su kaupu, nes pagal svarstykles turbūt būtų reikėję ir visus tris sudėti, bet man pasirodė per daug)
žiupsnelio druskos
1 mažo (1 normalaus) kiaušinio

Įdarui:
3 mažų kiaušinių (3 didelių arba 4 mažų kiaušinių)
110 g (150 g) cukraus
7 g (10 g) vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
1 pakelio vanilinio pudingo, naudojau dr.Oetker, abu kartus pyliau visą
360 g (500 g) varškės (pirmą kartą naudojau Vilkyškių varškę kepiniams, rikota, o antrą kartą - President varškę)
250 g (350 g) pieno
80 g (110 g) aliejaus

Paruošimas:

  1. Pagrindui skirtus miltus persijojame ir sumaišome su kepimo milteliais bei druska.
  2. Sviestą supjaustome gabaliukais, beriame miltus ir dviejų peilių pagalba, energingai darbuojantis susmulkiname  viską iki smulkių trupinukų. Kombainas čia labai praverstų.
  3. Suberiame cukrų, išmaišome.
  4. Įmušame kiaušinį ir greitai suminkome tešlą.
  5. Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus patepame sviestu. Kai kepiau stačiakampėje kepimo formoje, ją visą išklojau kepimo popieriumi. 
  6. Gauta tešla išklojame kepimo formos dugną ir šiek tiek šonus. Dedame į šaldytuvą, kol pasiruošime įdarą.
  7. Įdarui skirtus kiaušinius gerai išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi.
  8. Įplakame pudingo miltelius ir varškę. Jei varškė paprasta, ją reikėtų pertrinti, kad neliktų gumulėlių.
  9. Supilame aliejų ir pieną ir gerai išplakame. Masė gausis gana skysta, taip ir turi būti.
  10. Kepame iki 190-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, ant antros nuo apačios lentynos 45 minutes. Vėliau perkeliame per vieną aukštą aukščiau ir kepame dar 15 minučių. Jei pradeda per daug ruduoti - pridengiame folijos lapu.
  11. Puošiame arba nepuošiame pagal poreikį. Pirmasis kartas, kaip matosi nuotraukose buvo nepuoštas. Kolegoms į darbą neštą pyragą puošiau ištirpinusi šokoladą ir be tvarkos visaip jį apšlaksčiau, o viršų papuošiau migdolų plokštelėmis.

Skanaus!

Šaltinis: Aguonėlės blog'as

6 komentarai:

  1. Suintrigavai:)
    Į nuotraukas pažiūrėjus atrodo labai skanus...
    Galima gabalėlį?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mielai pavaišinčiau, bet deja, deja...jis tik parūksta ir dingsta iš karto :)

      Panaikinti
  2. Mm, labai skaniai atrodo, turbūt susigundysiu ir pati bandysiu pagaminti artimiausiu metu. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Verta, verta! :) Kai kuriems ragavusiems tai pats pačiausias pyragas ever :)

      Panaikinti
  3. Aciu uz recepta, isbandziau, skanu. Bet asmeniskai man standartinis pyragas su philadelphia skanesnis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) būtų smagu, jei pasidalintumėt receptu, o kas žino, gal ir man jis patiks labiau :) Nors man sūrpyragiai šiaip nėra patys pačiausi pyragai :) Bet kas ten žino :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...