2012 m. vasario 20 d., pirmadienis

Ar žinote, kad...


...jei į ruošiamą bemielę tešlą įbersite druskos (5 g druskos 500 g miltų), ji pabrėš gaminio saldumą.

...jei norite išvirti aromatingą ir skaidrų sultinį - morkas, petražoles ir salierus nemeskite iš karto į vandenį, o pirma daržoves perpjaukite pusiau ir iš vienos pusės apkepkite be aliejaus.

...sultinys bus gražus, beveik gintarinės spalvos, jei į jį įdėsite svogūno galvutę su lukštais.

...iškepta mėsa bus švelnesnė, jei valandą laiko prieš kepimą ją ištepsite garstyčiomis.

...kad plakant grietinėlę iš jos nesigautų sviestas, ji turi būti labai gerai atšaldyta, o duobuo, kuriame plakame, įstatytas į kitą dubenį su šaltu vandeniu ir ledukais.

...užmaišytą lietinių blynų tešlą reikia palikti valandą pailsėti, tam, kad susidarytų gliutenas, dėl ko tešla bus stabilesnė ir vientisesnė. Kad nereikėtų tiek ilgai laukti, į tešlą galima pilti šiltą pieną, tuomet gliuteno išsiskyrimo procesas įvyks greičiau. Iškepti blynai bus minkštesni. Šaltinis.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...