Labai mėgstame kibinus. O jų gamyba iki šiol atrodė kažkas neįmanomo. O pasirodo, viskas labai ir net labai paprasta. Pirmuoju bandymu esu labai patenkinta - kibinai pavyko tikrai skanūs. Ai ką čia kuklintis - labai labai skanūs :) Receptu pasidalino MB mama.
Taigi mums reikės:
Tešlai:
1 kg miltų (550D tipo)
300 g sviesto (aš prieš naudojimą palaikiau šaldymo kameroje)
200 g grietinės
5 kiaušinių
žiupsnelio druskos (man kiek trūko, tai dėčiau kitą sykį 1/2 AŠ)
truputis cukraus
Įdarui:
1 kg mėsos (naudojau sprandinę)
300 g svogūnų
maltų pipirų
drusko
100 g sviesto
vandens
Aptepimui:
1 kiaušinio
Procesas:
- Sviestą sutarkuojame, supilame miltus.
 - Išplakame kiaušinius su grietine, druska ir cukrumi.
 - Viską išmaišome, išminkome iki vientisos masės.
 - Paliekame tešlą pasiilsėti šaldytuve.
 - Mėsą, svogūnus supjaustome mažais gabaliukais, pasūdome, įberiame pipirų, pilame tirpintą sviestą ir truputį vandens. Viską gerai išmaišome.
 - Atšaldytą tešlą padalijame į gabaliukus (apie 32 vnt.).
 - Tešlos gabaliukus pasukame tarp rankų, suplojame į paplotėlį, iškočiojame blynelį
 - Į blynelį dedame įdaro šaukštą ir užsukame kraštus virvute. Kaip užlankstyti kibino kraštelius mokiausi čia.
 - Patepame kibinus kiaušinio plakiniu. Kažur skaičiau, kad kibinus dar reikia pabadyti dantų krapštuku, kad neplyštų. Dėl viso pikto padariau po pora skylučiu. Nei vienas nesuplyšo.
 - Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. bebaigiant kepti dar kartą aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame kol gražiai pagels.
 

Kibinai skanūs, tik aš įdarus nemėsiškus dariau. Išbandyta jau ne kartą :)Tešla tikirai skani!
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko! Ir ačiū už priminimą, štai ką reikės išsikepti savaitgalį :)
PanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti