2010 m. rugsėjo 7 d., antradienis

Bandelės su cinamonu


Jau senokai gundžiausi iškepti bandelių su cinamonu ir pagaliau prisiruošiau. Ir nenusivyliau. MB įvertino: kaip pirktinės, suprask tikros. Kartotinas projektas tikrai.


Tagi mums reikės:
Tešlai:
500 ml pieno
25 g šviežių mielių 
150 ml cukraus = 145 g. 
1 VŠ malto kardamono
800 - 1000 ml (600 g) miltų 
150 g margarino ar sviesto
1 AŠ druskos


Įdarui:
3 VŠ minkšto margarino ar sviesto
3 VŠ malto cinamono
3 VŠ cukraus 
1 AŠ vanilės

Aptepimui:

1 kiaušinis


Procesas:



  1. Ištirpinti mieles šiltame piene. Suberti cukrų, druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min.), uždengti ir šiltai kildinti 30 - 40 min., kol pakils dvigubai.
  2. Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 - 40 cm dydžio 0,5 - 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile (jeigu mėgstate, galite pabarstyti razinų ar kitų mėgiamų džiovintų vaisių, migdolų, kokosų...). Aš antrą skardą kepiau su maltais migdolais. Laaabai skanu.
  3. Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais.
  4. Kiekvieną gabaliuką per vidurį prispausti pirštais.
  5. Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles "siūle" į apačią, patepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi.
  6. Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.


Šaltinis: supermama.lt ir Sonatinos receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...