2010 m. balandžio 23 d., penktadienis

Drėgnas šokoladinis pyragas







Na štai, pirmąjį savo blog'o įrašą paskirsiu šokoladinio pyrago receptui, kurį originaliai radaučia. Keisti nieko nekeičiau, netgi viską matavau puodeliais, nors man toks dozavimo būdas nepriimtinas. Bet šiuo atveju buvo paprasta, nes visi produktai buvo lengvai pamatuojami tokiu būdu :)
Beja, mano brangusis įvertino šį pyragą kaip skaniausią mano keptą ever :)

Taigi mums reikės:
2 puodelių cukraus ,
1,75 puod. miltų,
1 puodelio kakavos miltelių,
1,5 AŠ kepimo miltelių,
1 AŠ sodos,
1 AŠ druskos,
2 kiaušinių,
1 puodelio pieno,
0,5 puodelio aliejaus,
vanilės ekstrakto,
1 puodelio verdančio vandens.
Mano puodelis 250 ml.
Procesas:
  1. Visus sausus produktus sumaišome dubenyje.
  2. Supilame išplaktus kiaušinius, pieną, aliejų ir vanilės ekstraktą ir labai gerai išmaišom.
  3. Supilame verdančio vandens puodelį, išmaišome.
  4. Pilame į formą (mano forma apvali, 26 cm skersmens).
  5. Kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. (patikrinti ar medinis pagaliukas nebesivelia tešla). Būtina sekti pabaigoje, kad pyragas kad neperkeptų, nes jis originaliai gaunasi labai drėgnas, perkepus - efektas pradingsta.
Skanaus!


P.S. Kad pyragas būtų puresnis ir aromatingesnis galima įdėti pora šaukštų brendžio, o taip pat įtarkuoti apelsino žievelės, įberti žiupsnelį malto imbiero, kuris paskanins pyragą.





18 komentarų:

  1. Skamba skaniai :) O jei kakava naudosiu "Nesquick", gal nereikia tiek cukraus? Ar butina naudoti becukre kakava?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Čia tikrai reikėtų naudoti įprastą nesaldžią kakavą, su saldžia bijau, kad nesigaus. Čia reikia atitinkamo kiekio tikros kakavos, o tose saldžiose dar ir priedų visokių daug, taigi neatstos ji tikros. :) O išsikepti šį pyragą tikrai verta :) Linkiu sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kepu šį pyragą (ne visai tokį, bet labai panašų) jau kuris laikas, man jis labai labai patinka viendėl to šokolado. Tačiau šeimyna visada sako, kad "kakavos per daug, biški mažiau įdėk" ir yra nedakepęs (atsiprašau kalbininkų!), nes jaučiasi tešla.
    Man vienodai, kepu jį kaip noriu, nes tiek šokolado, kiek yra šiame pyrage, ne visose šokolado plytelėse įmanoma rasti. Skanu labai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai taip :) juo labiau, kad visi šokoladainiai (browniai) ir turi būti "nedakepę", kitaip bus visai ne tas :)
      Mano vyrui tai buvo pats skaniausias pyragas, kol ne per seniausiai neiškepiau šokoladainio, kurio receptą tikiuosi, netrukus įkelsiu :)

      Panaikinti
  4. Miela Vilma,
    pyragas nerealus :) labai džiaugiuosi atradusi Jūsų tinklaraštį, nes gaminu ne pirmą kartą pagal Jūsų receptus ir viskas visada pavyksta idealiai,vienu žodžiu, AČIŪ JUMS :))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už tokius gražius žodžius!!! Nors tinklaraštį pradėjau rašyti tik sau, bet kitų geri atsiliepimai yra dar didesnis paskatinimas. O dabar, kai laiko užklasinėms veiklos lieka nedaug, tokie gražūs žodžiai neleidžia apleisti pradėto darbo!

      Panaikinti
  5. Ačiū už puikų receptą. Viskas puikiai pavyko. Pasinaudojau Jūsų patarimu: įpyliau pora šaukštų brendžio ir įdėjau imbiero. Ant viršaus užpyliau šokolado:)Buvo labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš šitam pyragui jaučiu nostalgiją ir karts nuo karto vis iškepu, nes jis mano vyro mėgstamiausias :)
      Ačiū, kad pasidalinote! :)

      Panaikinti
  6. Sveiki!
    Pasinaudojau ir aš šio šokoladinio pyrago receptu. Skonis - super! Tikrai saldus ir minkštas pyragas. Pagaminti tikrai nėra sunku. Pas mane "sąskaitoje" tai tik antros rūšies kepamas pyragas (pirmas obuolių), tačiau išėjo tikrai gerai (skonio atžvilgiu). Tikriausiai dėl mano orkaitės forma išėjo nevienoda, vienoj vietoj daugiau iškilę, kitoj mažiau, tačiau skonis viską atperka. :)
    Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū ačiū! man labai smagu tai skaityti. Šiam pyragui jaučiu nostalgiją, nes jis pirmojo mano tinklaraščio įrašo objektas ir be to yra mėgiamiausias mano vyro pyragas :)
      dėl nevienodo iškilimo versijų daug neturiu ir būčiau linkusi pritarti, kad tai orkaitės specifika. Aš šį pyragą kepiau dvejose orkaitėse - abu kartus išėjo vienodai gerai :)

      Panaikinti
    2. Pasižiūrėjau savo foto ir prisiminiau vieną gudrybę :) aš šį pyragą visada tiekiu aukštyn kojom - tai garantuoja, kad viršus bus tobulai lygus :)

      Panaikinti
    3. Žinokit tą patį pagalvojau! ;) Kitą kartą taip ir reikės sugudrauti. :)

      Panaikinti
  7. Tai kiek čia gramų miltų reikia dėt? Keistai tais puodeliais .... 1,75 puodelio.... tai čia kiek gramų? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) būtų 440 ml miltų. Pagal savo kitus receptus atkasiau, kad tai būtų 260 g :)

      Panaikinti
  8. Sveiki. Labai noriu išsikepti šį pyragą, bet turiu tik pilno grūdo miltų, kaži ar pavyks?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Atsiprašau už pavėluotą atsakymą. Garantuoju, jog naudojant pilno grūdo miltus bus pyragas su savo skoniu. Kad gausis net neabejoju. Pilno grūdo miltai, spėju (bet tik spėju) kaip ir ruginiai, sugertų daugiau vandens, tad gal įpilčiau daugiau skysčio. Arba bandyčiau tik keisti miltus ir pažiūrėti koks rezultatas, o tada tobulinti :) Jei išbandysite, būtinai pasidalinkite rezultatais!!!

      Panaikinti
  9. Kažkas klausė ar gautųsi šis pyragas iš pilno grūdo miltų, tai galiu patvirtinti, kad gautųsi. Išbandžiau. Kepiau šį pyragą tiek su įprastais, tiek su pilno grūdo kvietiniais miltais. Kepdama su pilno grūdo dar įdėjau kelis šaukštus manų kruopų. Gavosi sausesnis (biresnis) nei iš įprastų kvietinių miltų, nėra to drėgnumo, bet šiaip visai neblogai. Ištraukus iš orkaitės viršų subadžiau mediniu pagaliuku ir užpyliau glaistu iš sviesto, grietinės, kakvos ir cukraus (alia karštas šokoladas), kuris kažkiek sudrėkino pyragą. Galima patiekti su ledais, plakta grietinėle ar rūgštesne uogiene, pvz juodųjų serbentų.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...