2 mažų kiaušinių*
200 g grietinės
1/4 puodelio pieno
2 VŠ cukraus
žiupsnelio druskos
1/2 AŠ vanilinio cukraus
1 puodelio miltų
1/4 AŠ sodos arba kepimo miltelių
1 puodelis = 236 ml
*Dvigubinant produktų kiekį, kiaušinių pakaktų 3 vnt.
Paruošimas:
- Miltus sumaišome su soda.
- Visus šlapius produktus, kartu su cukrumi ir druska sumaišome iki vientisos masės.
- Įmaišome miltus.
- Paliekame pastovėti 20 minučių.
- Kepame vaflinėje.
Šaltinis: Cloudsmag.eu
O sakykit jūs vafliams ir čirviniams blynams kepti naudojate tą pačią el. keptuvę? Beje, kokią turite?
AtsakytiPanaikintiTą pačią. Na, iš esmės čia filosofinis klausimas - jei jau atvirai, pagal mano supratimą čia veikiau čirviniai blynai, nei vafliai. Bet ir tie patys garsieji belgiški vafliai - yra blynai su kvadračiukais :) man asmeniškai tikrieji vafliai yra tie, kepti senovinėse sunkiose vaflinėse, kai gaunasi plonas blynelis, kuris momentaliai atvėsta ir tampa traškiu ir trapiu. Tai jei kalbant apie tokius vafluis, šitie - grietininiai - ne tokie, jie čirviniai blynai :)
PanaikintiSuprantu, kad daug painiavos, kaip ir tais atvejais kai bananų keksas pavadinamas bananų duona, bet ką dabar darysi :)
O mano keptuvė yra paprasta, nebrangi ir niekuo neišskirtinė. Jei atvirai, tai net nežinau pavadinimo :) Jei labai įdomu, galėsiu namie pažiūrėti :)
Taip, pažiūrėkite kokią keptuvę čirviniams blynams turite?
AtsakytiPanaikintikažkaip nesinori man daug į ją investuoti, nes nežinia ar labai jau daug kepsiu. O jūs gal turite ir spurgytėms kepti el. keptuvę?
bandžiau rasti foto internete - nepavyko. Matys visiškas "no name'as" :) gamintojass TZS First Austria :) tikrai niekuo neįpatinga,s tokių ir nebrangių tikrai galima atrasti lengvai
Panaikintio spurgytėms keptuvės neturiu.