2015 m. gegužės 9 d., šeštadienis

Keksiukai su obuoliais



Aš esu tinginė. Man patinka paprasti, nesudėtingi, greitai paruošiami receptai. Dėl šios priežasties kažkada užsisaugojau šių keksiukų receptą - jie greitai užmaišomi, ingredientų visada turiu, nereikia prisiminti išimti sviestą iš šaldytuvo, kad būtų kambario temperatūros ir minkštas. 
Truputį dėl to pačio tinginio ir dėl to, kad suskaičiuota buvo kiekviena minutė, trupinių kepurėlės negaminau, nors, tikiu, ji net labai būtų pagardinusi keksiukus. Ketinau prieš šaunant į orkaitę juos pabarstyti bent jau ruduoju cukrumi, sumaišytu su cinamonu, bet net ir šiam veiksmui neliko laiko. O bet tačiau, keksiukai ir be traškios viršūnėlės buvo labai skanūs - minkšti, purūs, drėgni. Pagal originalų receptą jie turėjo būti su vyšniomis, aš vyšnias pakeičiau obuoliais. Šis keksiukų receptas iš tiesų labai teisingas ir improvizacijų galėtų būti pačių įvairiausių. Jau dabar juos įsivaizduoju su šokolado gabalėliais, džiovintais vaisiais, tomis pačiomis vyšniomis.

Taigi, mums reikės (iškepsite 18 keksiukų):
Traškiai viršūnėlei, jei tik netingėsite:
1 puodelio miltų
3 VŠ rudojo cukraus
2 VŠ baltojo cukraus
1 AŠ kepimo miltelių
6 VŠ sviesto (tirpinto)
žiupsnio druskos
1 AŠ cinamono (pridėčiau nuo savęs)

Keksiukams:
230 g (1 3/4 puodelio) miltų
2 1/4 AŠ kepimo miltelių
1-2 AŠ cinamono (pridėjau nuo savęs)
2 didelių kiaušinių
150 g (2/3 puodelio) baltojo cukraus
1/2 AŠ druskos
1 AŠ vanilinio cukraus
1/2 puodelio aliejaus
3/4 puodelio pieno

1 obuolio (1 1/2 puodelio vyšnių be kauliukų arba šokolado, arba slyvų, arba džiovintų vaisių arba kriaušių ir imbiero, arba...)

1 puodelis = 236 ml



Paruošimas:
Traškios viršūnėlės:
  1. Sumaišome sausus produktus ir supilame ištirpusį sviestą. 
  2. Su šakute makaluojame, kad susidarytų žirnelio dydžio trupiniai.
Keksiukų:
  1. Nedideliame dubenyje sumaišome perisjotus miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.
  2. didesniame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi.
  3. Įpilame aliejų - išplakame.
  4. Įpilame pieną - išplakame.
  5. Superiame miltus ir išmaišome. Aš, kad nebūtų gumuliukų plakiau su mikseriu. Matyt todėl mano keksiukai vos vos sukrito.
  6. Įmaišome nedideliais kubeliais supjaustytus nuluptus obuolius.
  7. Tešla užpildome tris ketvirtadalius keksiuko formelės. Pabarstome trupiniais.
  8. Kepame iki 190 laipsnių (aš kepiau 180 laipsnių) įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių, kol įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus švarus.
  9. Iškepusius keksiukus 10 minučių atvėsiname formoje ir tada išimame.
Skanaus!

Šiuos keksiukus vežėmės į Aitvarų šventę Zapyškyje


Aitvarų šventė Zapyškyje


Aitvarų šventė zapyškyje

6 komentarai:

  1. nuostabūs keksiukai pavyko!! Kas beragavo - visi išgyre. Aciū labai!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Užskaitau, paprastai pagaminami ir skanūs☺👍

    AtsakytiPanaikinti
  3. Super gavosi! Minksti ir purus. Dariau be virsaus.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gavosi tiesiog puikūs keksiukai :) įdėjau dar smulkintų riešutų - labai tiko prie bendro obuolių-cinamono keksiukų skonio :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sakykit o tikrai kepimo miltelius dėti viršunėlėms?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Originaliame recepte jie yra... Aš dažniausiai visokius užbaigimus daryti tingiu, tad ir šį kartą pabarstukų nedariau. Pagal produktų kiekius kepimo miltelių dėčiau, bet gal tik pamažinčiau iš akies :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...