2014 m. vasario 13 d., ketvirtadienis

Pasta Carbonara (mano versija)


Šis patiekalas puikiai tinka tada, kai nesinori ilgai gaminti, šaldytuvo turinys nepasižymi įvairove ir norisi pasimėgauti paprastu, bet skaniu patiekalu - tereikia vos kelių, virtuvėje dažniausiai randamų, produktų: makaronų (pastos), kiaušinių, kietojo sūrio ir šoninės. 
Esu mačiusi ne vieną šio recepto variaciją: su grietinėle, naudojant tik kiaušinių trynius (dažniausiai), papildant produktų sąrašą česnaku, svogūnais, cukinija ir pan. Dažniausiai naudojami makaronai - spaghetti, bet aš savo virtuvės stalčiuje radau tik farfalle (kaspinėlius). Vis tiek buvo puiku! O jei trūksta argumentų, tai pasakysiu, kaip šį patiekalą įvertino mano vyriškis: "Jau neatsimenu, kada paskutinį kartą valgiau tokius skanius makaronus". Genialumas slypi paprastume!

Taigi, mums reikės (1 porcijai):
makaronų, tiek kiek suvalgysite
poros riekelių rūkytos šoninės
nedidelio svogūno
1-1,5 VŠ tarkuoto Džiugo sūrio
1 kiaušinio
drusko, pipirų

Paruošimas:
  1. Makaronus išverdame al dente.
  2. Keptuvėje pakepiname smulkintą šoninę, kad išsiskirtų riebalai ir tada suberiame smulkintus svogūnus. Kepiname, kol svogūnai suminkštės ir taps gelsvi.
  3. Nupilame nuo makaronų vandenį. Šiek tiek krakmolingo vandenio, kuriame virė makaronai nupilame į puodelį, jei matysime, kad makaronai per sausi. Kartą mano naudota šoninė buvo labai liesa ir riebalų beveik neišleido, o ir makaronų išviriau daugokai, tai patiekalas buvo sausokas mano skoniui.
  4. Makaronus beriame į keptuvę ir išmaišome, kad makaronai sugertų šoninės riebaliukus.
  5. Padažui kiaušinį su Džiugo sūriu išplakame, pagardiname pipirais.
  6. Keptuvę su makaronais nuimame nuo ugnies ir užpilame padažą. Gerai maišome, kad kiaušinis nepavirstų omletu, o taptų kreminiu padažu.
  7. Perkeliame rezultatą į lėkštę. Prieš patiekiant galima dar pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu.
Skanaus!



3 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. :) man irgi burgztų tokiu metu naršant maisto tinklaraščius :)

      Panaikinti
  2. makaronai yra geris; ypac su sonine ir kiausininiu padazu; labai labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...