2013 m. spalio 20 d., sekmadienis

Naminis pesto


Iš ankstyvo rudens užsilikęs receptas... Kai pamačiau, kad mano bazilikai pradeda skelbti rudens pradžią, supratau, kad viskas, reikia pagaliau užpildyti tą išsilavinimo spragą ir pasigaminti pesto padažą. Žinau, kad pesto gamybai galima panaudoti ką tik netingi - ir špinatus, ir gražgarstes, ir dilgėles beigi kiaulpienes., o vietoje pinijų - migdolus, graikiškus ar žemės riešutus ir dar bala žino ką.  Bet šį kartą pas mane ant stalo - klasika - su bazilikais ir pinijomis. 

Taigi, mums reikės:
1 puodelio baziliko lapelių
1 didelės česnako skiltelės
2 VŠ pinijų riešutų
1/4 puodelio tarkuoto kietojo sūrio (naudojau Džiugo sūrį)
3 VŠ gero alyvuogių aliejaus

1 puodelis  = 236 ml

Paruošimas:
  1. Pinijų riešutus pakepiname ant sausos keptuvės, kol įiwk tiwk paskrunda ir pasklinda jų aromatas. Saugojame, kad nesudegtų! Beja, kiek esu mačiusi J.Oliverio laidų, jis riešutų niekada nekepina, kad jie neužgožtų kitų ingedientų skonio. 
  2. Jei naudojate prieskonių grūstuvę, kurią ir tik ją pagal visas pesto gaminimo taisykles reikėtų naudoti, pirmiausia sugrūdame česnaką, tuomet beriame baziliką ir galiausiai riešutus. Įpilame aliejaus,  beriame tarkuotą sūrį išmaišome ir pagardiname druska, pipirais.
  3. Aš nusidėjau ir viską ruošiau blenderio pagalba. Susmulkinau viską, ką reikia smulkinti ir tada jau sumaišiau su likusiais produktais.
  4. Jei, kaip ir aš, nežinote daug būdų, kur panaudoti pesto, gerų idėjų galite rasti čia
  5. Pagamintą pesto supilame į stiklainėlį ir išlyginus paviršių, užpilame alyvuogių aliejumi. Čia iš patirties - aš to nepadariau, ir paviršius pradėjo keisti spalvą.
  6. Laikant pesto šaldytuve ilgiausias rastas galiojimo laikotarpis - 3 mėnesiai. Aš dalį pesto užšaldžiau ledo kubelių formelėse. 
Skanaus!



2 komentarai:

  1. Vis galvoju, o kodėl aš niekad namie nedarau pesto padažo - juk taip jį dievinu ;) Reikės pasinaudoti šia idėja ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. va va, ypač, kai jį pagaminti užtrunka ne daugiau 5 minutės :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...