2013 m. spalio 21 d., pirmadienis

Keptų pomidorų, baklažano ir fetos salotos


Originale šios salotos turėjo būti patiekiamos su orkaitėje paskrudinta arabiška duona. Aš keičiau tuo, ką turėjau - duonos skrebučiais. Salotos mums patiko, tiesa, vienbalsiai jas norėjome papildyti česnako aromatu, mums jo labai trūko. Manau tobulybių tobulybė būtų buvusi, kartu su baklažanais keptos česnakų skiltelės. Aš jas atradau šiais metais ir man tai dievų maistas!
Kas man buvo tikras atradimas - tai mėtos. Jos čia puikiai tiko ir mane įtikino nebebijoti jų nesaldžiuose patiekaluose. Nors jau seniai mačiau, kad jas dažnai naudoja padažuose, salotose, bet žiūrėjau įtariai į šį reikalą...

Tagi, mums reikės:
500 g vyšninių pomidoriukų
1 baklažano
1 lavašo ar pitos duonos (aš keičiau duonos skrebučiais)
50 g fetos
kelios saujaus gražgarsčių (neturėjau, nedėjau)
(česnako skiltelių, neluptų)

Padažui:
3 VŠ alyvuogių aliejaus
2 VŠ balzaminio acto
sauja mėtų lapelių (aš tiek neturėjau), kapotų
1 mėlynojo svogūno, smulkiai pjaustyto
druskos, pipirų

Paruošimas:
  1. Baklažanus plonai supjaustome, pabarstome druska ir pipirais, patepame/pašlakstome aliejumi ir išdėliojame vienu sluoksniu kepimo formoje išklotoje kepimo popieriumi. Kaip jau minėjau, kitą kartą paberčiau ir neluptų česnako skiltelių.
  2. Kepame paruoštus baklažanus iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. 
  3. Kai iki kepimo laiko pabaigos lieka 5 minutės, pas baklažanus beriame per pusę perpjautus pomidoriukus, o ant kitos skardos, ištiestos kepimo popieriumi paskleidžiame plėšytą pitos duoną ar lavašą ir kepame kol taps traški.
  4. Padažui skirtus produktus sumaišome.
  5. Dubenyje išmaišome gražgarstes, baklažanus, pomidorus, apšlakstome paruoštu padažu. Ant viršaus sutrupiname fetą bei išdėliojame skrudintą duoną.
Skanaus!



Šaltinis: Žurnalas Virtuvė Nuo...Iki... 2013 m Nr 8(50)

2 komentarai:

  1. Nerealu:D taip ir prisiminiau vasarą kai baklažanus ant laužo kepdavome, su pomidorais maišydavome...o čia dar fetos....apsilaižymas vienas:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man feta šių metų atradimas. Salotas su ja darydavau jau seniai, bet šiais metais aš ją visur dedu - dažrovių salotas, maišau grikius su burokėliais ir feta, avinžirnius ir t.t. :) Čia ji tobulai tiko :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...