2012 m. gruodžio 28 d., penktadienis

Apelsininis aguonų keksas


Šį keksą kepiau norėdama prieš šv. Kalėdas pavaišinti kolegas. Jis buvo labai puikus, skanus, kvapnus ir kalėdiškas. Man, keksų mėgėjai, jis nepaprastai patiko. Jei nebūtų tiek daug puikių kalėdinių kepinių, tiek išbandytų, tiek neišbandytų, kepčiau jį kasmet. Nors kas žino - gal taip ir bus.

Taigi, mums reikės:
120 g aguonų
250 g pieno
200 g kambario temperatūros sviesto
220 g cukraus
3 kiaušinių
300 g miltų
2 AŠ kepimo miltelių
1 AŠ vanilinio cukraus
1 VŠ apelsinio žievelės
4 VŠ apelsinų sulčių
žiupsnio druskos 

Paruošimas:
  1. Nuplikome aguonas.
  2. Į puodą pilame pieną, beriame nukoštas aguonas ir kaitiname, kol pienas beveik užvirs. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti.
  3. Miltus, kepimo miltelius persijojame ir sumaišome viename dubenyje.
  4. Sviestą su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska plakame iki purios masės.
  5. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
  6. Į plakinį dalimis įmaišome miltus bei pieną su aguonomis. Maišome atsargiai ir nepermaišome - tešla turi likti puri.
  7. Galiausiai įmaišome apelsino žievelę ir sultis.
  8. Pilame tešlą į kekso formą. Jei ji silikoninė, jos tepti niekuo nereikia, jei ne - patepame sviestu.
  9. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 55-65 minutes, kol medinis pagaliukas įkištas ir ištrauktas bus švarus.
  10. Iškepusį keksą 5-10 min. paliekame atvėsti, tad aišimame iš kepimo formos ir visiškai atvėsiname ant grotelių.
  11. Keksas skaniausias kitą dieną, palaikytas sandariai uždarytas.
Skanaus!


Šaltinis: Saulėta virtuvė

2 komentarai:

  1. kepiau šį savaitgalį, tai galiu paskayti tik, kad tai tobulas keksas, drėgnas, skanus, toks kalėdinis ir labai paprastai gaminamas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kepu penktos Kalėdos ir ne tik. Puikus keksas!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...