2012 m. lapkričio 16 d., penktadienis

Moliūginiai blyneliai


Šiuos blynus kepa mano mama. Jie labai paprasti, neįmantrūs, bet tikrai skanūs. Mama į juos cukraus nededa, apibarsto iškeptus. O aš juos šiek tiek pasaldinau, pagardinau žiupsneliu cinamono ir vanilino. Blynai minkšti, purūs, bet ne biskvitiniai. Skanūs su uogiene ar grietine. Gal būčiau šį receptą ir pasilikusi tik sau, bet kai pamačiau kaip juos kapoja mano vaikas, supratau, kad reikia pasidalinti su visais. O ir pati juos labai skaniai suvalagiau. Aš blynų rimtu maistu nelaikau, bet kai jie praturtinti tokia puikia daržove, kaip moliūgas, jie iš karto pasidaro vertingesni.

Taigi, mums reikės:
1 kiaušinio
žiupsnelio druskos
2 AŠ cukraus (jei mėgstate saldžiau, dėkite daugiau)
1 puodelio kefyro (kepiau ir su jogurtu)
2 puodelių burokine tarka tarkuoto moliūgo (apie 200-240 g nuvalyto moliūgo)
1 puodelio miltų
1/2 AŠ sodos
cinamono, vanilino

Paruošimas:
  1. Kiaušinį išplakame su druska ir cukrumi.
  2. Supilame kefyrą ir išplakame iki vientisos masės.
  3. Suberiame tarkuotą moliūgą ir išmaišome.
  4. Persijotus miltus išmaišome su soda, cinamonu ir vanilinu.
  5. Miltus suberiame į mūsų maišinį, išmaišome, kad neliktų miltų gumulėlių ir paliekame pasiilsėti apie 10 min. Per tą laiką soda sureaguos su kefyru, tešla lengvai suputos, todėl jos daugiau maišyti nereikia, kad nesubliukštų.
  6. Kepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Aš kepiau svieste ghee.
Skanaus!

P.S.Visą tešlos maišymo eigą taip pat dariau pagal save. Mano mama sodą nugesina kefyre. Tuo tarpu aš skaičiau, kad to daryti nereikia, jei tešloje yra rūgščių produktų (grietinė, jogurtas, kefyras). Soda nusigesina sumaišius visus produktus. Taip nuo šiol darau visada.

10 komentarų:

  1. kaip man patinka tokie minktučiai ir puručiai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jie tikrai buvo labai gardūs :) Laukiu savaitgalio, kai vyras išvažiuos į paskaitas ir vėl galėsiu tokių išsikepti, nes jis, žinodamas, kad jie su moliūgu, navalgo iš principo. Iki tos akimirkos, kol nežinojo to fakto - valgė pasigardžiuodamas :)

      Panaikinti
  2. Dar vienas šaunus receptas mūsų blynų mėgėjų šeimynai :)

    P.S. Smagu buvo pamatyti nuorodą į mano įrašą apie sodą ir kepimo miltelius :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Geromis nuorodomis reikia dalintis ;) Man Tavo informacija buvo labai naudinga. :)

      Panaikinti
  3. Kaip tik nebesugalvojau su moliūgu ką daryti kampe liūdinčiu :) Bandysim pusryčiams kepti blynus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip taip, kai prapjauni kokį monstrą, tai tada ir tenka prisigalvoti visko "nuo...iki..." kaip jį realizuoti :D

      Panaikinti
  4. Koks man pažįstamas jausmas dėl vyro nedraugystės su moliūgais ir panašiom "nereikalingom" daržovėm! :D Mane toks konservatyvumas kartais užmuša..bet tada aš mėgaujuosi atradimais viena :D Nors irgi bandžiau apgauti su moliūginiais blyneliais, bet vien dėl jų intensyvios geltonos spalvos suuodė, kad kažkas ne taip :D :D Paskui, aišku, standartinė frazė - Feeee...:D O man jie tobuli, kaip ir visi blynai!!!!! Puikus receptas! ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na taip, spalva juos išduoda :) Bet mudu su vaikiu juos dievinam, kepiau jau gal tris kartus :) Keksiukuose jie gana sėkmingai pasislepia :D

      Panaikinti
  5. As isgi panasius kepu, bet valgau viena, nes visi maniskiai principingai nevalgo moliugo. Kol nesuuodzia, kad jo ideta, puiku, bet jei tik pajaucia, is karto atsisako, nes yra moliyugo, vadinasi, neskanu. Kaip ir pyragas su morkomis ir obuoliais. Pamate, kad tarkuoju morkas, net neuzmaisius teslos pyragui buvo paskelbtas nuosprendis, kad neskanus, nevalgomas (nors man buvo skanu). Tas pats liecia ir blynus su obuoliais ir pan. siaip tai puiku, kad yra tokiu idomesniu receptu, pasidarau sau vienai ka nors skanaus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi, kaip aš jus suprantu!!!! Aš saviškius jau daugmaž "pralaužiau". Na ir pati prasilaužiau šiek tiek. Nusprendžiau - o kuo aš blogesnė?! Kodėl jie valgo, kas jiems skanu, o aš pasigaminti sau negaliu? Tegul valgo kartu, tai kas skanu man! Nes tokių dienų, kad būčiau pati viena būna laaaaabai retai (o gaila :) ), o gaminti dvejas vakarienes ar dvejus pietus - to dar betrūko - aš ne restoranas :)
      Ir kartais nutinka taip, kad prieš tai raukęsi - kerta net ausys linksta :) Tad linkiu, kad ir pas jus šeimynykščiai atsivertų naujiems skoniams :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...