2012 m. gegužės 6 d., sekmadienis

Ar žinote, kad...


...blizgi folijos pusė "atmuša" karštį, todėl ji turi būti vidinėje pusėje.

...prieš ruošdami džiovintus grybus, juos pamirkykite sūdytame piene, tada jie bus tarsi švieži.

...stambūs grybai sultiniui suteikia skonį ir spalvą, o smulkūs - aromatą.

...į kotletų masę nepatariama dėti kiaušinių baltymų, nes tada kepama mėsa išskiria daugiau sulčių ir iškepti kotletai būna sausi.

...jei kotletus iš pradžių kepsite ant silpnos ugnies, jų pluta sutrūkinės ir iš kotletų išbėgs sultys.

...kepdami kotletus vėliau didelę ugny sumažinite, o apvertę kotletus vėl padidinkite pusei minutės.

...malto cinamono negalima ilgai virti, nes jis apkartina patiekalą.

...tarkuotų bulvių tyrė nepatampsės, jei į ją įpilsite karšto pieno.

...daržoves pieniškomssriuboms reiki aapkepti tik svieste.

...rūgštynes ir dilgėles reikia berti į beveik išvirusią sriubą, jas virti neuždengtama puode, tada jos išlaiko natūralią žalią spalvą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...