2011 m. kovo 15 d., antradienis

Aksominiai blyneliai



Puikūs blynai! Minkšti, lengvi. Tiesa, procesas man vis tiek nepatinka, na nebent kepčiau trijose keptuvėse. Na bet rezultatas - vertas laiko, praleisto prie viryklės! Šie blynai kol kas mūsų mėgstamiausi!

Taigi mums reikės:
480 ml (2 puodelių) pieno
240 ml (1 puodelio) miltų
2 kiaušinių
2 VŠ cukraus
2 VŠ aliejaus
žiupsnelio druskos
0,5 AŠ vanilinio cukraus

Procesas:

  1. Kiaušinius su cukrumi, druska bei vaniliniu cukrumi išplakame iki putų.
  2. Supilame miltus ir pusę kiekio pieno. Gerai išplakame.
  3. Supilame likusį pieną, aliejų ir gerai išmaišome.
  4. Kepame įkaitintoje keptuvėje be riebalų, pakanka aliejaus tešloje. Aš dėl viso pikto suvilgau popierinį rankšluostį aliejumi ir perbraukiu juo keptuvės dugną.


Šaltinis: Skanus gyvenimas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...