2011 m. sausio 28 d., penktadienis

Dvispalvis keksas


Kadangi šiandien einame į svečius, reikėjo suręsti kokį nors kepinį. Šį keksą išsikepti labai rekomendavo viena kolegė iš SM :) Reultatas tikrai nenuvylė. Kai paragavau, pirma mintis buvo - tarsi valgyčiau debesį. Purumas, minkštumas, lengvumas - neapsakomi. Norėtųsi daugiau drėgnumo, taigi dėčiau daugiau sviesto. Spėju, kad šį efektą suteikia krakmolas - jį kepiniuose naudoju pirmą kartą. Rekomenduoju.


Taigi mums reikės:
100 g sviesto (kitą sykį dėčiau 150 g)
290 g (480 ml) miltų
160 g (240 ml) bulvių krakmolo
230 g (240 ml) cukraus
4-5 kiaušiniai (neapsižiūrėjau, pasirodo turėjau tik tris)
4-5 VŠ grietinės +1 VŠ į rudąją tešlą
3 AŠ kepimo miltelių
3-4 VŠ kakavos
2 AŠ vanilinio cukraus
100 g (120 ml) aliejaus (dėjau 120 g, 150 ml)
3 VŠ brendžio (dėsiu kitą sykį į rudąją tešlą vietoje grietinės)


Procesas:

  1. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo.
  2. Dedame po vieną kiaušinius, po kiekvieno gerai paplakant, kad nebesimatytų kiaušinio.
  3. Dedame grietinę, paplakame, pilame aliejų, vėlgi išplakame.
  4. Įsijojame į tešlą miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais.
  5. Atskiriame pusę, ar trečdalį, pagal norą, tešlos. Į jį dedame kakavą ir grietinės šaukštą ir gerai išmaišome.
  6. Pilame į riebalais pateptą kepimo formą. Aš pirmiausia pyliau tamsią tešlą, vėliau - šviesią. Apvedam su šaukštu ar peiliu aplik formą, kad kiek susimaišytų tešlos.
  7. Kepame 45 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Nuo 30 min. kepiau uždengusi folija, nes pradėjo skrusti viršus. Kitą sykį kepsiu žemesniame lygyje, nei kad šį kartą - per vidurį.


Šaltinis: Neringos blogas

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...