Labai puikus ir skanus užkandis. Tiesa, kitą sykį aš įvesčiau savo korekcijų - nedaryčiau antro tuno sluoksnio, dėčiau dvigubai mažiau įdaro, nes gavosi per aukštas. Taip pat bandyčiau naudoti Napoleono torto lakštus. Su jais gal būtų kiek paprasčiau.
Taigi mums reikės:
1 pakelis sluoksniuotos bemielės tešlos lapeliais
2 indeliai po 160 g tuno savo sultyse
2 virtų morkų
2 virti kiaušinių
skiltelės česnako
majonezo
200 g tepamosios varškės su žalumynais
Paruošimas:
- Tešlos lapelius iškepame.
- Tuną susmulkiname šakute.
- Morkas sutarkuojame, įspaudžiame česnako ir sumaišome su majonezu. Aš kiek padruskinau, kad nebūtų per saldu.
- Virtus kiaušinius sutarkuojame. Aš juos tai ppat sumaišiau su majonezu, ka dbūtų lengviau dėti ant lapelių.
- Sluoksniuojame "tortą":
- Ant pirmo tešlos lapelio, patepto su šiek tiek majonezo, dedame pusę kiekio tuno, tada tešlos lapelis, morkos, tešlos lapelis, kiaušiniai, tešlos lapelis,pateptas majonezu, likęs tunas, tešlos lapelis.
- Paliekame pusvalandžiui, kad sudrėktų tešlos lapai.
- Paslegiame su nelabai sunkiu daiktu, kad tešlos sluoksniai susiplotų ir paliekame dar pusvalandžiui. kartais patikriame ar viskas tvarkos, ar tortas nepakrypo.
- Aptepame viršutinį lapelį varške ir sutrupiname ant viršaus likusį tešlos lapelį.
Šaltinis: Kai netingiu
Kokio dydžio tuno indelis? Kiek gramų tuno naudojote?
AtsakytiPanaikintiAčiū, Juste, už taiklų klausimą. Prieš dešimt metų, tunas būdavo tik vienoj pakuotėj - po 160 g. :) Patikslinau receptą.
AtsakytiPanaikinti