2011 m. kovo 7 d., pirmadienis

Užkandinis tortukas su tunu



Labai puikus ir skanus užkandis. Tiesa, kitą sykį aš įvesčiau savo korekcijų - nedaryčiau antro tuno sluoksnio, dėčiau dvigubai mažiau įdaro, nes gavosi per aukštas. Taip pat bandyčiau naudoti Napoleono torto lakštus. Su jais gal būtų kiek paprasčiau. 

Taigi mums reikės:
1 pakelis sluoksniuotos bemielės tešlos lapeliais
2 indeliai po 160 g tuno savo sultyse
2 virtų morkų
2 virti kiaušinių
skiltelės česnako
majonezo
200 g tepamosios varškės su žalumynais

Paruošimas:

  1. Tešlos lapelius iškepame.
  2. Tuną susmulkiname šakute.
  3. Morkas sutarkuojame, įspaudžiame česnako ir sumaišome su majonezu. Aš kiek padruskinau, kad nebūtų per saldu.
  4. Virtus kiaušinius sutarkuojame. Aš juos tai ppat sumaišiau su majonezu, ka dbūtų lengviau dėti ant lapelių.
  5. Sluoksniuojame "tortą":  
  • Ant pirmo tešlos lapelio, patepto su šiek tiek majonezo, dedame pusę kiekio tuno, tada tešlos lapelis, morkos, tešlos lapelis, kiaušiniai, tešlos lapelis,pateptas majonezu, likęs tunas, tešlos lapelis. 
  • Paliekame pusvalandžiui, kad sudrėktų tešlos lapai.
  • Paslegiame su nelabai sunkiu daiktu, kad tešlos sluoksniai susiplotų ir paliekame dar pusvalandžiui. kartais patikriame ar viskas tvarkos, ar tortas nepakrypo.
  • Aptepame viršutinį lapelį varške ir sutrupiname ant viršaus likusį tešlos lapelį. 

Šaltinis: Kai netingiu

2 komentarai:

  1. Kokio dydžio tuno indelis? Kiek gramų tuno naudojote?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Juste, už taiklų klausimą. Prieš dešimt metų, tunas būdavo tik vienoj pakuotėj - po 160 g. :) Patikslinau receptą.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...