2011 m. kovo 7 d., pirmadienis

Sausainiai su šokolado gabaliukais (cookies)



Turiu išsisaugojusi bent 4 sausainių su šokolado gabaliukais (cookies) receptų. Įsivaizduojate kaip sunku išsirinkti? :) Taigi ėmiausi pirmiausia to, kurį pirmą ir atradau, taip sakant first in first out (nors čia mano studijos pravertė :D)
Taigi pirmasis bandymas išsikepti "kukių". Beja, savo laiku aš jų gal toną pirktinių esu suvalgiusi, taigi galit įsivaizduoti kaip nekantravau paragauti savuosius. Skonis labai geras. Labai. Tiesa, neapalpau tik atsikandusi nuo skanumo, bet turbūt tik dėl to, kad man kiek jautėsi soda. Ir dar keistai neištirpo rudasis cukrus, tai pir liko jo kristalėliai... Bet nepaisant to - skanūs sausainiai!


Taigi mums reikės:
Puodelis 237 ml
140 g (225 ml)  Extra miltų
120 g (190 ml) tiesiog kvietinių miltų
0,75 AŠ kepimo miltelių
0,6 sodos
0,75 druskos
115 g kambario temperatūros sviesto
130 g (150 ml) 1,25 puodelio rudojo cukraus
50 g (60 ml) baltojo cukraus
1 kiaušinio
0,5 AŠ vanilinio cukraus
gabalėliais smulkinto juodosios šokolado

Paruošimas:
  1. Sumaišome visus sausuosius, išskyrus cukrų, ingredientus.
  2. Išplakame sviestą su cukrumi iki purios masės. 
  3. Įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome.
  4. Atsargiai įmaišome sausuosius ingredientus.
  5. Įmaišome šokolado gabaliukus.
  6. Paliekame tešlą šaldytuve subresti iki 24-36 valandų.
  7. Su šaukšteliu dedame tešlą ant kepimo popieriumi ištiestos skardos, paliekant didesnius tarpus, nes sausainiai plečiasi.
  8. Kepame iki 180 laipnsių įkaitntoje orkaitėje 15-20 min. kol gražiai parus. Tik išėmus iš orkaitės jie minkšti, bet vėsdami sukietėja. Geriausia vėsinti ant grotelių.
Skanaus!

Šaltinis: Žiupsnelis Druskos

6 komentarai:

  1. "first in first out" :D Užuodžiu kolegę ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Teko man prie informatikų pasėdėt :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Plaku cukru su kepiniu margariniu-jauciu padariau klaida... nes ne sveista dejau.Nei purumo nei ka.. cukrus velias tik :D na, ziuresiu kas bus toliau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Teoriškai kepinių margarinas yra analogas sviestui, ir tikrai neturėtų būti dėl to problemų. Esu skaičiusi, kad kepiniai su sviestu būna minkštesni, o su margarinu - trapesni, bet tas skirtumas tikrai nėra milžiniškas. Tikiuosi sausainiai pavyks :)

      Panaikinti
    2. grįžtu pagirti: skanūs gaunasi, ir margarinas tikrai nieko nepagadina:) puikūs trapūs sausainiai, o kai tešla šaldytuve pabręsta dvi-tris paras, skonis superinis (sunku tik tą tešlą tiek išlaikyt...).

      Panaikinti
    3. Valio! :)
      Ir ačiū, kad priminėt apie juos :) Reikės išsikepti vėl :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...