2011 m. kovo 5 d., šeštadienis

Kapučino sausainiai



Labai labai skanūs! Tiesa, man jie gavosi daugiau žemės riešutų skonio sausainiai, nei kapučino :) Kapučino švelnų skonį nustelbė žemės riešutų sausainiai, ko aš ir tikėjausi, bet kadangi turiu jų visą maišą - smulkintų ir pakepintų, tai juos ir naudojau. Rezultatas - puikus! Beja, patys sausainiai gavosi ne tik skanūs, bet ir labai gražūs :)


Taigi, mums reikės:
100 g kambario temperatūros sviesto
1 pakelis tirpios kapučino kavos
3-4 VŠ cukraus
1 kiaušinis
1 AŠ kepimo miltelių
165 g (250 ml) miltų
70 g (125 ml) smulkintų riešutų
60 g juodojo šokolado

Paruošimas:
  1. Kapučino kavą užpilame 1 VŠ verdančio vandens ir išmaišome, kad ištirptų.
  2. Sviestą išplakame su cukrumi iki purumo. 
  3. Įmaišome kiaušinį.
  4. Supilame kavą ir išmaišome.
  5. Įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  6. Įmaišome smulkintus riešutus ir šokoladą.
  7. Palaikome tešlą šaldytuve, kad tešla kiek sutvirtėtų ir būtų lengva formuoti sausainius.
  8. Suformuojame rutuliukus, dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  9. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.
Skanaus!



Šaltinis: Neringos blog'as

2 komentarai:

  1. Super sausainukai :) Tik nesiuos i susitikima ir ragavau tik mazuti gabaliuka, pastebejau, kad trapus , tik maniskiai sokoladiniai gavos, nes sokolada tarkavau, tai jis nudaze tesla, kita kart desiu sokolado gabaliukus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aha, skanučiai, smagu, kad patiko :) Man jie riešutiniai gavosi, dėl didelio kiekio riešutų, bet irgi super skanūs :) reikės pakartoti, jau buvau pamiršusi :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...