Paprasta, bet ne prasta, o jei atvirai labai skanu. Pagal šitą patį receptą, nededant grybų, kepu ir paprastus kotletus. Mamos receptas.
Taigi mums reikės:
Maltinukams:
0,5 kg maltos kiaulienos, arba maišytos su jautiena
1 kiaušinio
svogūno
poros saujų manų kruopų
druskos
pipirų
džiovintų česnako granulių
šlakelio vandens
Įdarui:
grybų (naudojau šaldytas rudmėses)
mažo svogūno
druskos
Troškinimui:
2 vidutinių morkų
grietinėles
pieno
vandens
1 VŠ miltų
Paruošimas:
- Maltinukams skirtus priduktus sumaišome (svogūną susmulkiname).
- Įdarui skirtus grybus supjaustome ir pakepiname su svogūnu. Jei grybai būtų rimtesni, siūlyčiau juos nuvirti.
- Formuojame kaip cepelinus: iš faršo pasidarome blynelį, dedame šaukštą įdaro ir užspaudžiame.
- Apkepame keptuvėje.
- Troškinimui skirtas morkas supjaustome griežinėliais, dedame ant troškinimo puodo dugno, sudedame maltinukus,
- Padažui skirtus ingredientus sumaišome ir užpilame ant maltinukų. (kai neturiu grietinėlės, dedu grietinę)
- Troškiname ant nedidelės ugnies kol morkos suminkštės - apie 20 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą