2011 m. kovo 10 d., ketvirtadienis

Maltinukai su grybų įdaru



Paprasta, bet ne prasta, o jei atvirai labai skanu. Pagal šitą patį receptą, nededant grybų, kepu ir paprastus kotletus. Mamos receptas.


Taigi mums reikės:
Maltinukams:
0,5 kg maltos kiaulienos, arba maišytos su jautiena
1 kiaušinio
svogūno
poros saujų manų kruopų
druskos
pipirų
džiovintų česnako granulių
šlakelio vandens

Įdarui:
grybų (naudojau šaldytas rudmėses)
mažo svogūno
druskos

Troškinimui:
2 vidutinių morkų
grietinėles
pieno
vandens
1 VŠ miltų

Paruošimas:

  1. Maltinukams skirtus priduktus sumaišome (svogūną susmulkiname).
  2. Įdarui skirtus grybus supjaustome ir pakepiname su svogūnu. Jei grybai būtų rimtesni, siūlyčiau juos nuvirti.
  3. Formuojame kaip cepelinus: iš faršo pasidarome blynelį, dedame šaukštą įdaro ir užspaudžiame.
  4. Apkepame keptuvėje.
  5. Troškinimui skirtas morkas supjaustome griežinėliais, dedame ant troškinimo puodo dugno, sudedame maltinukus, 
  6. Padažui skirtus ingredientus sumaišome ir užpilame ant maltinukų. (kai neturiu grietinėlės, dedu grietinę)
  7. Troškiname ant nedidelės ugnies kol morkos suminkštės - apie 20 min.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...