Pirma šiandienos pusė buvo absoliučiai apatiška. Nieko nesinorėjo. Ir artėjant pietų metui bei alkio jausmui maniau, kad suvalgysiu "beleko". Ir staiga aplankė nušvitimas, kad noriu makaronų, paprikos ir tuno, būtinai aliejuje. o tai jau šis tas - yra už ko užsikabinti. Ne saldžius patiekalus dažnai gaminu "iš akies". Taigi tikslių kiekių nebus, bet manau tai nesukels problemų, ne kulinarinis šedevras juk.
Taigi, mums reikės:
Makaronų (naudojau sraigtinius)
Aliejaus
Skardinės tuno aliejuje
Paprikos
Pomidoro
Poro (jei svogūnas ant palangės būtų labiau paaugęs, būčiau dėjusi svogūno laiškų)
Druskos
Padažui:
2 VŠ majonezo
1 VŠ natūralaus jogurto
0,5 VŠ pomidorų padažo
skiltelė česnako
žiupsnis cukraus
druskos
pipirų
paruošimas:
- Makaronus išverdame su druska ir šaukštu aliejaus pagal ant pakelio esančias rekomendacijas. Nupilame vandenį, perliejame šaltu vandeniu. Paliekame nusivarvėti.
- Papriką, pomidorą bei porą (kiek jo norisi) supjaustome.
- Tuną skardinėje susmulkiname.
- Padažui skirtus produktus sumaišome.
- Makaronus, daržoves ir tuną išmaišome. Užpilame paruoštą padažą.
Skanaus!
P.S. Manau,kad būtų tikę ir juodosios alyvuogės, bet neturėjau. Gal ir gerai, nes ir taip labai skanios salotos buvo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą