2011 m. kovo 24 d., ketvirtadienis

Plovas



Užmačiau pas Iloną plovo receptą (o ir šiaip pas ją nuolat randu visokio gėrio) ir prisiminiau,kad senokai jo negaminau. Darau panašiai, kaip mama, kad išmokė. Tik va ryžius virdavau ilgiau šiek tiek, nedėdavau tiek česnako ir nedėdavau garstyčių. Ryžius verdu paprastus - plikytus iš pakelio. Kai turiu, įdedu ir paprikos, kurią tai pat apkepinu, bet šį kart jos šaldytuve nebuvo. Taigi šiam kartui iš Ilonos recepto pasiskolinau tik ryžių virimo trukmę, nes garstyčių neturėjau, česnakas irgi baiginėjosi, tai įdėjau kaip visada - 3 vidutines skilteles. Plovas kaip visada pavyko puikiai, su tam tikrom pastabom (jos apačioje). Būtiai reikės išbandyti su garstyčiomis ir visa galva česnako pagal Iloną :)

Taigi mums reikės:
~400 g kiaulienos
~250 g plikytų ryžių
2 didelių morkų
3 skiltelių česnako (arba visos galvos pgl Iloną)
1 didelio svogūno
3-4 VŠ pomidorų padažo (nepadauginkite, nes bus rūgštoka)
1 VŠ grūdėtų garstyčių (va šitą ingredientą būtinai bandysiu kitą sykį)
prieskonių (druskos, pipirų, kario, petražolių)
aliejaus kepimui

Paruošimas:
  1. Mėsą aš visada pamarinuoju iš anksto, bent pusdieniui. bet tai nėra būtina. Aš supjausčiau nedideliais gabalėliais, pagardinau druska, pipirais, česnako granulėmis, čiobreliais, įkrėčiau pora šaukštų majonezo ir palikau 4 val. marinuotis. O šiaip galima ją tiesiog supjaustyti gabalėliais, pagardinti preiskoniais.
  2. Lengavai apkepame mėsą ant didelės ugnies. Pilnai iškepti nereikia. apkepusią išimame iš keptuvės.
  3. Keptuvėn, kur kepė mėsa beriame pjaustytą svogūną, stambiai kapotą česnaką ir tarkuotas morkas. Pakepiname kol gražiai pagels.
  4. Ryžius verdame kaip Ilona rekomenduoja 10 min. Tikrai gardžiai gaunasi - birūs, nesulipę.
  5. Visus apkeptus ingredientus sumaišome su pomidorų padažu ir garstyčiomis orkaitėje tinkančiame kepti inde, dar pagardiname prieskoniais.
  6. Kepame apie 20 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Na, ir pastabos:
  1. Mėsytę visgi reikėtų supjaustyti mažesniais gabalėlias (aš pjausčiau turbūt apie 1,5x1,5 cm). Anksčiau ir pjaustydavau mažesniais, tik atvažiavusi į svečius mama mane subalamutino.
  2. Kadangi mano anksčiau gamintasplovas būdavo drėgnesnis gerokai, tai kiekiai pateikti aukščiau tiko. Kai biresni ir sausesni (ir skanesni) norisi: 
  • daugiau morkų
  • daugiau svogūno

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...