2011 m. kovo 7 d., pirmadienis

Sumuštiniai "Laiveliai"



Reikėjo man paruošti užkandžių (proga mat buvo - gimtadienis...), tai pasiganiusi bloguose atradau labai simpatišką užkandėlį, kurį ir nusprendžiau įgyvendinti. Tiesa paskutinę akimirką, taigi laivelių daug nepridariau, o iš likusių kukuliukų kitą dieną pagaminau pietus - sutroškinau su morkomis - irgi labai skanu :) Aš kukuliukus padariau su nedidelėmis savomis korekcijomis.

Taigi mums reikės:
Kukuliukams:
400 g maltos mėsos
1 kiaušinio
poros saujelių manų kruopų
1 AŠ džiovintų čiobrelių
3 skiltelių česnako
šlakelio grietinėlės
druskos
pipirų
sezamo sėklų apvoliojimui (tingėjau žaist)
aliejaus kepimui


Laivelio dalims:
plonai pjaustyto parūkyto sūrio
duonos
agurko
sviesto
dantų krapštukų (ilgesnių)

Paruošimas:

  1. Kukuliukams skirtus produktus sumaišome, formuojame nedidelius rutuliukus, apvoliojame juos sezamo sėklose ir apkepame keptuvėje su aliejumi. Iškepusius dedame ant popierinio popieriaus, kad sugertų riebalus.
  2. Iš plonai pjaustyto sūrio išpjaustome bures.
  3. Supjaustome agurką riekelėmis.
  4. Su taurele ar kokiu kitu padargu išspaudžiame duonos rutuliukus. Rekomenduočiau iš karto vieną laivelį sumeistrauti ir pasimatuoti ar tilps burnon, nes kaip paaiškėjo, maniškio laivo korpusas buvo per didelis vienam kąsniui :)
  5. Ant duonos tepame sviesto, dedame agurko riekelę, kukuliuką, persmeigiame su dantų krapštuku sūrį ir tada visa kita. kadangi mano dantų krapštukai buvo trumpoki, tai laiveliai gavosi tokie po audros, su suvyniotom burėm, arba prisišvartavę prie kranto nakvynei, kaip kam patinka. Bet kuriuo atveju, tikrai puikus užkandis.


Skanaus!

Šaltinis: Neringos blog'as

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...