2011 m. kovo 29 d., antradienis

Pikantiškas užkandžių tortas


Dar vienas tortas 1-mojo jubiliejaus proga. Visiems labai patiko. Man taip pat - labai, gaminsiu dar ne kartą. Tikrai puikus variantas užkandžiams. 

Taigi, mums reikės:
4 vnt.  "Napoleono" lakštų
5 kietai virtų kiaušinių ( 2 paliekame papuošimui)
~300 g krabų lazdelių
200 g fermentinio sūrio
200 g k.r. kumpio
1-2 skiltelių česnako
majonezo
pusės citrinos sulčių

Paruošimas:
  1. 1 lakštą aptepame tarkuoto sūrio, tarkuotų kiaušinių, majonezo ir traiškyto česnako mišiniu.
  2. 2 kaštą aptepame smulkiai pjaustyto kumpio ir majonezo mišiniu.
  3. 3 lakštą aptepame tarkuotų krabų lazdelių, citrinos sulčių ir majonezo mišiniu.
  4. 4 lakštą aptepame majonezu, apibarstome smulkiai tarkuotu kiaušiniu, papuošiame pagal fantaziją. Beja, ten kur papuošimui barsčiau smulkintų svogūnų laiškų, buvo labai gardu, suteikė gaivumo. Šonus puošiame tarkuotų krabų lazdelių trupinukais (kad lengviau tarkuotųsi krabų lazdelės, jas palaikiau šaldymo kameroje).
Skanaus!

Šaltinis: SM (neturiu nuorodos, išsisaugojau tik tekstą)

Papildyta (2011 12 26): Gaminau aš šį tortą dar kartą. Tik šį kartą naudojau tris "Napoleono" lakštus, vienas sluoksnis buvo pikantiška mišrainė, antras - karšto rūkymo kumpis su majonezu ir porais, ant viršaus krabų lazdelės su majonezu ir šiek tiek citrinos sulčių. 






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...