2011 m. rugsėjo 13 d., antradienis

Sniego pyragas



Šitą pyragą nusižiūrėjau pas Iloną senų seniausiai. Bet vasarą norėjosi išnaudoti jos gėrybes. Dabar norisi išnudoti rudens gėrybes, bet kadangi mano žmogus obuolinių ir panašių pyragų nevalgo, tai pagalvojau padarysiu šventę ir jam ir iškepsiu pyragą be vaisių, uogų. Kai paskaičiau komentaruose, kad daug kam tas pyragas nepavyko jau labai susikaupus viską dariau :) Na, bet žmogus planuoji, o būna taip kaip būna. Kadangi įdare grietinėlė, aš labai sekiau, kaip ten viskas orkaitėje vyksta ir lemiamą akimirką staiga mano mažasis sukėlė chaosą, mano dėmesys nuo orkaitės nukrypo, grietinėlė užvirė, įdaras išbėgo, virtuvė pilna juodų dūmų ir t.t. ir pan. (nuotraukoje matosi kraštelis pyrago, tai iki jo buvo pripilta įdaro...ir matosi kiek jo liko...ech) Bet! Pyragas tikrai skanus, nors man vis atsipalaiduoti nedavė faktas, kad jis tikrų tikriausia kalorijų bomba :) Bet tikrai skani bomba :)

Taigi, mums reikės:
Pagrindui:
360 g sausainių (naudojau Selgos, vienas pakelis klasikinių, kitas Kondensuoto pieno skonio)
180 g sviesto

Įdarui:
400 ml riebios grietinėlės
380 g kondensuoto pieno
100 ml citrinos sulčių (1,5 citrinos) ir nutarkuotos citrinos žievelės geltonosios dalies (kitą sykį dėsiu tik 1 citrinos sultis)

Paruošimas:
  1. Sausainius sutriname blenderiopagalba iki miltų.
  2. Sviestą ištirpiname.
  3. Sumaišome sviestą su sausainiais ir išklojame paruošta mase kepimo formą (manoji 26 cm skersmens).
  4. Grietinėlę išplakame iki standumo mikseriu.
  5. Supilame citrinos sultis, žievelę, kondensuotą pieną ir atsargiai išmaišome.
  6. Supilame įdarą ant pagrindo.
  7. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių (viršus turėtų kiek parusti). Išjungiame orkaitę, paliekame kol pravės, galutinai atvėsiname kambario temperatūroje ir dedame į šaldytuvą 12-ai valandų, kad pyragas subręstų.

Skanaus!

Šaltinis: Skanus gyvenimas

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...