2011 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

Karamelinis sūrio tortas


 Ką aš galiu pasakyti... Saldi karamelinė pasaka. Torčiukas, ar tai pyragiukas, tikrai nuostabus. Gaminau jį dėdės gimtadieniui. Visiems labai patiko, visi kartojo, kol dar buvo ką kartoti. Man irgi labai patiko, nors pastaruoju metu nemėgstu labai saldžių kepinių. Nors šis ir buvo saldus, bet toks teisingai saldus. Sausainių pagrindas minkštas, ne kietas, kaip kad kartais būna, maskarponės ir Rududu sluoksnelis labai švelnus, aksominis. Šokoladas labai puikiai užbaigė visą skonių gamą. Liuks, tikrai bus gaminamas dar! Ir skanus, ir lengvai ir greitai pagaminamas. Tiesa, patalpoje, kur buvome susirinkę, buvo gana šilta, tai tortas pradėjo gana greitai minkštėti, taigi vasaros iškyloms tikrai netiktų. Už nuotraukų kokybę persiprašau - paskubomis fotografavau pasislėpus virtuvėje :) Teneapgauna Jūsų nuotraukų kokybė - šis saldėsis labai vertas būti pagamintas ir suvalgytas!

Taigi, mums reikės:
Pagrindui:
100 g paprastų sausainių (aš naudojau Gaidelį)
40 g sviesto (tirpinto)

Sūrio masei:
250 g mascarpone sūrio
1 puodelio (240 ml, 300 g) virto kondensuoto pieno (naudojau Rududu)
2 kiaušinių
60 ml pieno
1 AŠ želatinos

Šokoladiniam glajui:
100 g juodo šokolado
40 g sviesto
2 AŠ auksaspalvio sirupo ar vandens (kad šokolado glajus būtų blizgus, o ne matinis, aš nedėjau)

Paruošimas:
  1. Užsimerkiame želatiną piene.
  2. Išklojame kepimo formą folija.
  3. Sausainius blenderio pagalba sutriname iki miltų ir sumaišome su ttirpintu sviestu.
  4. Suberiame sausainių trupinius į kepimo formą (manoji 20 cm skersmens), išlyginame ir gerai paspaudžiame, kad neliktų oro tarpų.
  5. Kepame pagrindą iki 160 laispnių įkaitintoje orkaitėje 10 min. Paliekame atvėsti.
  6. Mikrobangėje ar garų vonelėje ištirpiname išbrinkusią želatiną. Atvėsiname.
  7. Mascarpone sūrį išplakame su kiaušiniais, supilame pieną su želatina, dedame virtą kondensuotą pieną ir vėl plakame, kol gausime vientisą masę.
  8. Supilame ant atvėsusio pagrindo.
  9. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, į orkaitės apačią įdėję kepimo skardą pripiltą vandens, kad sudarytume garų vonią. Kepame 30-45 min. (man prireikė 55 min.), kol vidurys nebebus skystas (nebedrebės).
  10. Iškepusį tortą atvėsiname ir dedame į šaldytuvą 6 valandoms.
  11. Pora valandų prieš patiekiant pasiruošiame šokoladinį glajų: jam skirtus produktus dedame į puodelį ir kaitiname ant mažiausios ugnies, kol gausime vienalytę masę.
  12. Paskirstome glajų tolygiai ant torto ir dedame į šaldytuvą, kad glajus sustingtų.
  13. Tortą pjaustome po karštu vandeniu pašildytu ir nušluostytu peiliu. Šildymo-valymo procedūrą kartojame po kiekvieno pjūvio.

Skanaus!

Šaltinis: Receptų medis

4 komentarai:

  1. Atrodo nepakartojamai!!! Tu nereali! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiaugiuosi, kad patiko tortas! Nes aš jį labai dažnai kepu visokiausioms progoms :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už pagyrimus! Iš tikro tai ačiū, Viktorijai už puikų receptą :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...