2011 m. rugsėjo 16 d., penktadienis

Moliūgų-manų košė



Jau bręsta laikas susikaupti moliūgų naikinimui. Kol kas šaldytuve dar palyginti mažas gabalėlis, atlikęs nuo moliūgo, kurį mama iš daržo parsivežė su karučiu... Didesnę dalį sunaudojo sultims. Bet darže dar bent vienas toks laukia...
Taigi, demonstruoju mano mažojo pusryčius. Idėją užmačiau SM. Pati darydama viska dėjau "iš akies", bet surašysiu šaltinyje pateiktus kiekius, kad būtų galima geriau įsivaizduoti apie ką čia viskas. Košė labai skani, mažius skaniai suvalgė. Bandysim moliūgą derinti ir su kitomis kruopomis.

Taigi, mums reikės:
500 g moliūgo
2 VŠ sviesto
1/2 stiklinės pieno
1/2 stiklinės manų kruopų
1 AŠ cukraus (arba pagal skonį)
žiuspsnis druskos

Paruošimas:
  1. Moliūgą sutarkuojame burokine tarka ir paverdame 5 min. piene su trupučiu vandens ir šaukštu sviesto.
  2. Suberiame manus, cukrų ir druską ir dar paverdame ~10 min., karts nuo karto pamaišant.
  3. Paliekame bent 5 min. pabrinkti ir valgome su sviestu.


Skanaus!

4 komentarai:

  1. Kaip cia tos koses dar neisgyriau :)
    Nerealus atradimas ;) Aciu :*

    AtsakytiPanaikinti
  2. O kaip faina, kad patiko :) Aš išbandžiau moliūgą ir su miežinių kruopų koše, irgi skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. As jau irgi pamastau,kad reikia su kitom kruopom pabandyt, nes gi manu kruopos bevertes, aisku su moliugu jos vertes igauna :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Moliūgas šiuo klausimu universalus, tinka į visur. Aš jau su daugeliu košių išbandžiau - tinka :) Na o manų košė kad ir nelabai vertinga, bet skani. Aš savo šefukui jau ir jos išvredu palepinimui :) Čia dar ne blogiausias maisto variantas jo gyvenime, bus ir blogesnių :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...