2011 m. rugsėjo 27 d., antradienis

Kepta paukštiena su saulėje džiovintais pomidorais


Labai skanu! Aš suimprovizavau ir originalų receptą papildžiau kepintu svogūnu ir morkomis. Mėsytė labai minkštutė ir sultinga. Kepiau aš jį bulviakasio pietums, pagal mamos užsakymą. Išnyko taip greitai, kad mano mama net nepastebėjo, kad jis buvo, ir kitą dieną pradėjo iš manęs šaipytis, kad aš jį pamiršau iškepti. Valgėme tik šaltą, bet, manau, skanu būtų ir pašildytas. Mamą, atvažiavusią į svečius, pavaišinau likučiu, tai jos įvertinimas buvo toks: "Nenuostabu, kad neliko..."


Taigi, mums reikės:
1 kg maltos paukštienos (naudojau kalakutienos faršą)
1 kiaušinio
1 VŠ džiūvėsėlių
2 VŠ majonezo
2 VŠ smulkintų petražolių
~10 vnt. smulkintų saulėje džiovintų pomidorų
1 svogūno (pridėjau nuo savęs)
1 morkos (pridėjau nuo savęs)
druskos, pipirų

Paruošimas:

  1. Pakepiname smulkintą svogūną su šlakeliu aliejaus. 
  2. Sudedame burokine tarka tarkuotą morką ir dar kiek pakepiname, kad truputį suminkštėtų. Paliekame atvėsti. Pagal pageidavimą, galite šį punktą ir praleisti.
  3. Faršą kruopščiai sumaišome su visais produktais bei atvėsusiomis kepintomis daržovėmis. Gaunasi poskystė masė.
  4. Gautą masę standžiai suvyniojame į foliją ir suformuojame cilindro formą ir dedame į kepimo formą. Atvirai sakau - darbas ne iš paprastųjų.
  5. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min.
  6. Atvėsiname folijoje! Tada kepsnys bus sultingas, nepraras drėgmės.


Skanaus!


Šaltinis: Sonatinos receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...