Tiesą sakant, tai vienintelis morkų pyragas, kurį esu valgiusi, bet jis tikrai nuostabaus skonio. Negana to, jei nežinotum, kad tai morkų pyragas - tikrai taip nepagalvotum. Kai kolegos jį ragavo, spėliojo iš ko gi jis. Tarp versijų buvo net apelsinai. Taigi tikrai labai rekomenduotinas kepinys. Jį kepu jau antrus metus. Beja, kepušį pyragą tik tada, kai spaudžiu morkų sultis, tada nereikia tarkuoti. Tiesiog į likusias morkų išspaudas įpilu šiek tiek sulčių (nedaug!).
Taigi, mums reikės (26 cm skersmens kepimo formai):
3 puodelių smulkiai tarkuotų (bulvine tarka) morkų
2 puodelių (400 g) cukraus (žr.pastabą recepto apačioje)
3 VŠ grietinės
4 kiaušinių
100 g sviesto
2 AŠ (kupini) (15 g) kepimo miltelių
2,5 puodelių (375 g) miltų
1 AŠ cinamono
1 AŠ vanilinio cukraus
Puodelis - 250 ml
Paruošimas:
- Morkas užpilame cukrumi ir paliekame pusvalandžiui, per kurį išsiskiria morkų sultys.
- Sudedame grietinę ir išmaišome.
- Išplakame kiaušinius ir supilame į morkų-cukraus masę (toliau - tešlą), išmaišome.
- Ištirpiname sviestą ir supilame į tešlą, išmaišome.
- Miltus, cinamoną, vanilinį sukrų, kepimo miltelius sumaišome kartu ir supilame į tešlą ir gerai išmaišome, kad neliktų miltų gumulėlių.
- Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
- Pašauname pyragą į įkaitusią orkaitę ir kepame 40-50 min. Ar iškepęs - tikriname mediniu pagaliuku. Ištraukus jis turi būti švarus. Jei labai šlapias, kad ir neapsivėlęs - dar pakepame.
Skanaus!
Šaltinis.
Papildyta (2013.10.08): šį pyragą kepu kiekvienais metais, kartais ir ne po vieną kartą. Štai šiandien jį ir vėl valgau ir pagalvojau, kad cukraus kiekį galima būtų ir pamažinti. Mano receptoriai tikriausiai pasikeitė ir norisi saldumo mažiau (pradžiai mažinčiau bent trečdaliu). Turėkite tai omeny, kai kepsite šį pyragą, o išsikepti jį aš tikrai rekomenduoju!!!
Kiek reikia dėti cukraus ir kiek miltų iš tikrųjų, nes puodelių skaičius ir gramai skiriasi?
AtsakytiPanaikintiO kaip Jūs norėtumėte, kad sutaptų puodelių skaičius ir gramai? Aš matavau puodeliais ir svėriau, atitinkamai, pamatuotą kiekį. Miltai ir cukrus vienodai sverti negali, jei jūs apie tai, tai skirtingi produktai. Čia kaip kilogramas pūkų ir vinių. Puodelių skaičius taip pat nesutaps.
PanaikintiPuodelį naudojau raudoną Nescafe, jei tokį turite, su tokiu ir matuokite.
Va man cia patinka paprastai vis pasimetu kai raso kiekius esu ne kokia seimininke o cia net puodeli toki pat turiu nu super aciu labai uz recepta ir net uz puodelio aprasima 😉
PanaikintiSkanaus pyrago!
PanaikintiTikrai labai skanus pyragas, rekomenduoju ir kitiems pasigaminti.
PanaikintiAČIŪ, Vilma, už receptus, kol kas ką gaminau, viskas labai patiko ir tiko :)
AtsakytiPanaikintiKątik išsikepiau šio pyrago. Dėjau visko plius minus kaip recepte, minimaliai matuojant - gavosi puikiai, tad dėl puodukų talpų, manau, nereikėtų labai kvaršinti sau galvas... Labai skanus. O jo minkštumas... TIKRAI kartosiu. :)
Labai labai ačiū už tokį šiltą atsiliepimą! :) Džiaugiuosi, kad mano bandymai naudingi ne man vienai :)
PanaikintiO dėl matavimų, tai aš visada stengiuosi, kad visiems būtų viskas aišku - vieni matuoja puodeliais, kiti gramais Aš prie pastarųjų, bet dedu pastangas, kad ir kitiems būtų paprasta :)
Labai aciu uz nuostabu recepta, pyragas pavyko puikiai, labai labai skanus. Super. Dekui :)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko ir kad pavyko :) Morkų pyragai gana kaprizingi, man kartą pačiai šis pyragas neiškepė dorai :) Bet esu kepusi jį nesuskaičiuojamą kiekį kartų, tad vienas nesėkmingas nesiskaito :)
PanaikintiAš užsikrėčiau tuo morkų pyragu, šiandien vėl kepu :) tikiuosi pavyks :)
AtsakytiPanaikintiLaikau kumščius :) Jis tikrai nerealus :)
PanaikintiJis tobulas!!! Lengvai pagaminamas ir tooooooks skanus!!! Labai aciu, kad dalinates siuo receptu :)
AtsakytiPanaikintiO Jums ačiū už atsiliepimą :) Šis pyragas vienas iš nedaugelio, kurį kepu kasmet :)
AtsakytiPanaikintigal pries 25 metus sis pyragas buvo musu gimines firminis desertas,ji kepusi moteris recepto niekam neisduodavo,tik visus svecius juo vaisindavo:) o va dabar as turiu galimybe ji kepti,nes pyrago skonis tikrai tas pats.
AtsakytiPanaikintiKepiau jau gal 10 kartu ir dar nenusibodo
ACIU:)
na taip, galiu įsivaizduoti, atradimo džiaugsma tuomet. Aš irgi vieno pyrago receptą panašiai medžioju :)
PanaikintiAčiū už šį šiltą pasidalinimą!
Ačiū už receptą. Ir iškilo keli klausimai: 1. Ar galima kepimo miltelius keisti į sodą? 2. Man pyrago viršus pradėjo "degti", o vidurys dar buvo žalias. Viršutinę plutą nukrapščiau ir baigiau kepti. Iškepė, bet pyragas liko nelabai pakilo, liko lyg supuolęs (ar tai galėjo įtakoti naudota soda o ne kepimo milteliai).
AtsakytiPanaikinti1. dėl kepimo miltelių keitimo soda. Aš kesičiau tik dalį, nes tokiam tešlos kiekiui labai mažai grietinės, kuri sodą nugesintų ir prasidėtų kilimo procesas. Kadangi pyrago tešla sunki, tai soda, kaip pagalbininkė kepimo milteliams tikrai galėtų būti (koks pusė šaukštelio, tuomet kepimo miltelių - 1,5 šaukštelio).
Panaikinti2. kiekviena orkaitė turi savo charkterį. Tą tikrai galiu patvirtinti, nes per savo trumpą kulinarinę karjerą jau pakeičiau tris. Kadangi pyrago tešla tikrai sunkoka, jai kepti reikia ilgiau laiko. Jei matote, kad viršus pradeda skrusti, o vidus dar žalias - uždenkite pyragą folijos lakštu. Kai rašiau receptą, kepiau jį kitoje orkaitėje, nei kad naudojuosi dabar. Šiais metais aš jį kepiau gal 1,5 valandos... Taigi, belieka prisijaukinti savo orkaitę :)
Labai tikiuosi, kad pavyks išsikeptii šį pyragą taip, kad skonis atpirks visas nesėkmes!
Planuoju kepti dabar, nes vyras megsta, tik bijau pradeti, nes kiek esu kepus, del sunkiu tarkiu, pyragas likdavo slapiai susmeges ( cia pagal kitus receptus ), turbut tarkuodavau per stambiai...turim sulciaspaude, turbut reikes su ja bandyt "tarkuot" :)
AtsakytiPanaikintiSu sulčiaspaude tikrai pavyks! :) Aš tik su išspaudomis ir kepu (tik į išspaudas reiktų šliūkštelti ir pačių sulčių, kad būtų atstatytas balansas).
PanaikintiLabai tikiuosi, kad pavyks!
Dekoju Jums, begu kepti, o ar pavyko parasysiu veliau :)
PanaikintiSiuo metu kepu si piraga, i domu kaip si karta gausis. Jau nebe pirma karta kepu. Jis labai skanus.Na as dar ir aguonu idejau:)
AtsakytiPanaikintiSveiki, kepiau pyraga, viska dariau pagal recepta bet gavosi kietas ir sausas, viduriuke dregnokas, bet cia gal neiskepes, bet jei kepciau dar ilgiau tai isvis nebutu imanoma jo valgyti. Tesla netgi sunkiai maisesi, parasykite kokia tesla turi gautis? ir kaip su miltais? aciu, Diana
AtsakytiPanaikintiGaila, kad nepavyko :(
Panaikintišis pyrgas tikrai nėra sausas, o turint omenyje, kad sunkiai maišėsi tešla, panašu, kad miltų tikrai per daug. Nors tešla ir neturi būti labai skysta. Jei kepėte tik su morkų išspaudomis po sulčių spaudimo, gal per mažai įpylėte sulčių, nes jų, kaip rašiau įžangoje, tikrai reikia įpilti, kad nebūtų per sausa. O miltų reikia dėti tiek, kiek parašyta arba 2,5 puodelio, arba 375 g., atitinkamai pagal tai, kaip matuojat.
Jei viršus buvo sausas, o vidus drėgnas, labai gali būti, kad pyrgas elementariai perkepė. Aš jau įsitikinau ne kartą, jog orkaitės kepa skirtingai. Kai kepu pyragą pagal naują receptą, pradedu tikrinti likus 15-20 minučių iki numatytos pabaigos. Orkaitės dažnai kepa skirtingai, tad verčiau pasitikrinti anksčiau, kad neperkeptų, arba nepergyventi, jei tenka pakepti ilgiau. Tikiuosi, kad ši nesėkmė nepasikartos!
as irgi vakar bandziau kepti, bet kazko nenusiseke. virsus ir sonai graziai apkepe, o visas vidurys neiskepes. kepiau 1val 20min... padariau isvada, ked per storas sluoksnis teslos buvo skradoj. kiek pas jus cm aukscio teslos gaunas skardoj?
AtsakytiPanaikintiAš jį irgi vakar kepiau - kolegoms pavaišinti šiandienai. Galiu pasakyti, kad taip, jei tešlos sluoksnis storas - jis kepa ilgai - nes morkos suteikia drėgmės tešlai. Aš kepu 26 cm skersmens apvalioje kepimo formoje. Vakar kepiau stačiakampėje, tik nepamatavau. Iškepęs pyragas buvo gal 4 cm aukščio (negaliu pamatuoti, nes jau suvalgytas :), tai tešlos sluoksnis gal apie 3 cm? ir šį kartą kepė apie 40 min. matyt tikrai dėl to, kad tešla buvo plačiau paskleista.
PanaikintiKepiau ir as ta pyraga, cukraus dejau truputi maziau, bet buvo vistiek stipriai per saldu. Kepiau apie 2val. ant kokiu 170laipsniu, nors skarda panasi-24 cm skersmens. Zodziu, viduj istizusi mase, o virsus apkepes ir daryk, ka nori.
AtsakytiPanaikintiTaip, visai nekas.
PanaikintiDėl cukraus - taip, tai absoliučiai skonio reikalas, ir aš tai pabrėžiau recepte, kad jis gana saldus, rekomenduočiau mažinti cukraus kiekį. Panašu, kad jums reikėjo mažinti gana drąstiškai.
Dėl iškepimo - taip - šis pyragas gana drėgnas, tad kepa ilgiau, o kepimo laikas labai priklauso nuo orkaitės (greta visko jūs keptėte žemesnėje temperatūroje). Jūsų atveju dar prisidėjo ir mažesnė forma. Tie 2 cm tarp 24 ir 26 cm skersmens formų atrodo nedideli, bet iš tikro, skiriasi net 15 proc. ploto, o tai pyragų atžvilgiu daug, ypač kai jei tokie drėgni. Aš kepdama pyragus kitokio dydžio formose nei nurodyta recepte, VISADA persiskaičiuoju produktų kiekius. Labai rekomenduoju tai ateityje daryti ir jums. Sėkmės!
Kepiau 2 val ir vistiek viduj zalias :(
AtsakytiPanaikintiKaip gaila... gal pasirinkote mažesnę formą ir pyragas gavosi labai storas, dėl to neiškepė gerai?
PanaikintiMano namai, kvepia pyragu... dar nežinau koks skonis, bet vaizdas nuostabus .. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiAš labai tikiuosi, kad skonis bus ne prastesnis nei kvapas ar vaizdas :) kažkodėl ne visiems šis pyragas pavyksta, o aš net nesugalvoju kodėl, nes man jis pavyksta visada...
PanaikintiO man tai puikiai pavyko :) ir dabar ruošiuosi kepti :)
PanaikintiManau kad nepavyksta del morku juk ne visada vienodai sulčių jos išskiria :) o gal aš meluoju :) bet receptukas super :)
Rekomenduoju.....Išbandyta.....Labai skanu.....
AtsakytiPanaikintioch...kaip džiaugiuosi, kad patiko ir kad pavyko!!! :)
PanaikintiLabai skanu aciu!
AtsakytiPanaikintiBandysiu :)
AtsakytiPanaikintiGavom iš močiutės šviežių morkų, tad nusprendžiau išsispausti sulčių, o iš likusios tarkės iškepti pyragą. Anksčiau nesu kepusi morkų pyrago, maniau, kad nelabai jie skanūs būna, tačiau šį kart nutariau išbandyt. Kepiau pagal šį receptą, viskas labai šauniai gavosi. Visa šeima patenkinta, o ir namai skaniai kvepia. Labai ačiū už šį receptą, tikrai kepsim dažniau :)
AtsakytiPanaikintiAš labai džiaugiuosi kiekvienu sėkmingu šio pyrago iškepimu :) Kai gaunu signalų, kad jis pavyksta ne kiekvienam, visada laikau čiurikus, kai kas nors pasako, kad ruošiasi jį kepti :)
PanaikintiKepiau. Dabar stovi ant stalo ir laukia kol bus pradėtas valgyti. Turiu įtarimą kad viduje bus šlapokas. Tik ištraukus iš orkaitės buvo gražiai apskrudęs ir pakilęs ...Kiek pastovėjęs subliuško :( na tai ne tragedija bet......
AtsakytiPanaikintiKitą kartą kai kepsiu manau reikėtų morkas kiek nusunkti, nes skysčio tiesiog labai daug, gal dėl to nusėna, nes tešla gaunasi labai sunki..... Na pabandysiu.
Lauksiu atsiliepimo! Sukristi gali ir nebūtinai dėl to, kad viduje neiškepęs, jei tai nors kiek paguos... :)
AtsakytiPanaikintiisispaudziau sulciu, liko tarkiu...emiau ieskot pyrago su jusu blogo prierasu, kaip kad dazniausiai darau.. ir vualia-radau! jau pasautas orkaiten, laukiu rezultato, bet kvapas namie jau dieviskas pasklido, vos ne Kaledinis kvapas! :)
AtsakytiPanaikinti...trys zodziai: TO-BU-LAS! :) ...labai skani traski-saldi plutele pyrago. Aciu uz puiku receptuka :)
AtsakytiPanaikintiAš jį irgi kepiau prieš porą dienų :) nei vieno rudens nebūna be šiopyrago mūsų namuose :)
PanaikintiLabai džiaugiuosi, kad patiko ir jums! ačiū už tokius gražius atsiliepimus :)
Geras pyragas, o paslaptis kepimo formoje,ji turi būti su skyle.puikiai iškilo,kepsiu dar kokį savaitgalį.sėkmės.
AtsakytiPanaikintiKepiau šiandien, nes rytoj dukrai mokykloje morkų diena :) džiaugiuos - pavyko puikiai :) dėjau 1,5 stikl. cukraus. Viršų pabarsčiau cukraus pudra. Kepiau 1 val 10 min. Ačiū, Vilma už puikų receptą.
AtsakytiPanaikintiP.S. Vyras sakė, kad jam šis skonis labiau primena apelsinus, nei morkas :)
Man jis irgi labiau apelsininis kažkodėl, nei morkinis :) ech, smagu, kad pavyko ir patiko :)
PanaikintiVel kepiau ir idejau truputi maltu gvazdikeliu dar skanesnis gavosi.
AtsakytiPanaikintiRyte spaudžiau morkų sultis ir liko tarkiai. Galvoju reikėtų iškepti pyragą.Ir vyras kiekvieną kartą vis iškepk pyragą..iškepk pyragą...kaip sugedus plokštelė. Kadangi namie neturėjau grietinės ir sviesto, o iki parduotuvės nenešė kojos, tai dėjau majonezo ir pyliau truputį aliejaus, miltai buvo selenėlėm. Skonio nepagadino.Pyragas išėjo nuostabus. Drėgnas. Kas ragavo, labai gyrė. Ačiū už nuostabų receptą. Esu išbandžius ne vieną. Šis iš pirmo karto nenuvylė.
AtsakytiPanaikintiPirma kart kai kepiau pavyko buvo labai skanus. Va dabar tuoj kepsiu antra kartely... nezinau ar pavyks. Manau gal perdaug cukraus pridejau. Bet gal ir si kartely pavyks.
AtsakytiPanaikintiTikiuosi, kad pavyko ir antrą kartą :)
PanaikintiSveiki, noreciau labai toki pyraga issikepti, tik kl ar jo skonis toks dregnas ir minkstas kaip kekso ? Ir ar apvali atsegama 26 cm kepimo forma tiktu ? aciu :)
AtsakytiPanaikintiNa, drėgnumas kaip ir skonis yra subjektyvu. Aš drįsčiau teigti, kad jis nėra labai sausas, bet ar tos drėgmės Jums pakaks - nežinau. Atsegama forma turėtų tikti, tešla tikrai nėra labai skysta. Aš visada kepdavau neatsegamose, tad mano komentaras šiuo klausimu - teorinis. Jei nuspręsite kepti šį pyragą, linkiu sėkmės, kad viskas pavyktų kaip norite!
Panaikintizinau, labai skanus, tik i visa sita mase dar reikia ideti 100 gr dziovintu soanguoliu pamirkytu 50 gr brendyje (galima rome ir is bedos degtineje:) va tada tai tikrai super:)))
AtsakytiPanaikintias dabar kepu silikonineje formoje ,tikiuosi pavyks ir bus skanu labai:):0
AtsakytiPanaikintiLaikau čiurikus :)
PanaikintiNuostabus pyragas :) ir vaikams patiko, nors nemegsta morku :)
AtsakytiPanaikintiSuper! :) man morkos čia niekaip nesijaučia, tad maustyti morkų nemėgstančius - puikus būdas :)
PanaikintiSveiki, as pirma karta gyvenime bandziau iskepti morku pyraga ir gavosi nerealiai skaniai ir paskaiciusi visus komentarus didele sekmes dali sudaro orkaite, jei gerai paskirstote temperatura , virsu ir apacia tai iskepa gerai, sekmes
AtsakytiPanaikintiSveiki, as pirma karta gyvenime bandziau iskepti morku pyraga ir gavosi nerealiai skaniai ir paskaiciusi visus komentarus didele sekmes dali sudaro orkaite, jei gerai paskirstote temperatura , virsu ir apacia tai iskepa gerai, sekmes
AtsakytiPanaikintiAčiū, Jūrate! Džiaugiuosi Jūsų sėkme, nes kaip matote iš komentarų, ne visoms pasiseka. Ir aš Jums labai pritariu dėl orkaitės. Rašydama šį blogą, išbandžiau jas net keturias ir dabar, kartodama kai kuriuos receptus, po truputį koreguoju savo įrašus papildydama kepimo laikus, arba bent jau parašydama pastabą, kad kiekviena orkaitė turi savo charakterį :)
PanaikintiLabai skanus! Nors aš šokoladinių pyragų mylėtoja, bet šis labai vykęs! Ir morkos nesijaučia visai ;)
AtsakytiPanaikintiO koks tiktu kremas prie sio pyrago ?
AtsakytiPanaikintiAš neikada kremo prie šio pyrago nedarau, bet tiktų ir plakta grietinėlė, ir grietinėlė pamaišyta su kreminiu sūriu ar su kremine varške
PanaikintiGavosi! Labai purus, dregnas, rudeninis, cukraus dejau perpus maziau ir pridejau dziovintu kriausiu, skanumelis! Uzskaitau!
AtsakytiPanaikintiSuperinis! Kepsim dar ne kartą! Viskas pavyko puikiai iš pirmo karto :)
AtsakytiPanaikintiSulaukiau daug komplimentų ir pačiai taip gera buvo...didžiavausi pati savimi. Kitą kartą žadu įdėti graikinių riešutų. Ačiū autorei už receptą!!!
AtsakytiPanaikintiPuikiai pažįstamas jausmas :) Džiaugiuosi, kad viskas puikiai pavyko!
PanaikintiPyragas garuoja ant stalo, kepiau valanda, mazinau cukru kaip patariate, galiu pasakyti tik viena - NUOSTABU! Dregnas purus, nepersaldus, kepsiu ir kepsiu dar visiems kad paragaut, aciu!
AtsakytiPanaikintiPasoviau kepti... ziuresiu kas bus, nes dejau zirniu miltu, vietoj kvietiniu ir aguonu nepagailejau :) Na ir dar banana ipjausciau :D Labai idomu kas gausis :D
AtsakytiPanaikintiIrrr turiu pasakyti, kad gavosi SUPER! Aciu uz recepta! :D
AtsakytiPanaikintiOho... žirnių miltai :) Super, kad pavyko skanus :) NOrėčiau paragauti, ar žirnių miltai man dar neišbandytas produktas. Įdomu, ar labai skiriasi skonis
PanaikintiPati tesla, kol dar nekepta, tai zirniu skonio, truputi is pradziu issigandau, kad nebutu morku pyragas zirniu koseje :) Bet kai iskepe zirniu visai nesijaute. Kvieciu produktams esu alergiska, tai ieskojau pakaitalo, ir atradau zirniu ir ryziu miltus, na jie brangesni, kiekis mazesnis, bet sveikesni, gliutena nera. :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, kad pasidalinote! Aš gal ir nesu labai alergiška, bet spėju gliutenas ir pieno produktai turėtų būti eliminuoti iš mano spintelės ir šaldytuvo. Bet... negaliu aš be jų. Reikės paieškoti Jūsų minėtų miltų - vis sveikiau bus :)
PanaikintiReceptas super
AtsakytiPanaikintiPabandžiau ruošti šį pyragą, , matavau gramais... Kvepėjo labai skaniai. Kepiau 190 laipsnių 50 min, tikrinant pagaliukas liko švarus, nors nebuvo visai sausas. Ech, vidus žalokas, atrodo,taip, kaip nuonoje kartais būna neiškepęs sluoksnis, ne kaip jūsų nuotraukoje. Jūs labai tiksliai viską surašė, gramų pasigedau tik viename - kiek tų sulčių reikia vėl įpilti? Na maždaug - 100 ml ar mažiau/daugiau? Nes noriu vėl mėginti, kai tiek daug pyragu patenkintų žmonių :)
AtsakytiPanaikintiIssikepem,skanus,purus,labai patiko siulau visiems.
AtsakytiPanaikintiManau, jums derėtų patikslinti kepimo formos dydį ir gal net formą (stačiakampė skarda kaip bulvių plokštainiui ar apvali tortinė). Juolab, kad pati pastebėjote, kad kartais kiekvienas cm gali būti svarbus.
AtsakytiPanaikintiVilija, dabar visada stengiuosi parašyti formos, kurią naudojau dydį. Dažniausiai tai parašau prie "Taigi, mums reikės". Čia taip pat tai parašyta - 26 cm skersmens forma :)
PanaikintiKiekkepu tai apacia svyla,virsus neapskrudes,jei apskrudinu ,vidus vis vien zalias lieka
AtsakytiPanaikintigali būti orkaitės ypatumai. Prieš tai turėtoji, kaip paaiškėjo nusipirkus atskirą termometrą kaitindavao 40 laipnsių daugiau, nei nustatydavau.
PanaikintiBandykite mažinti kepimo temperatūrą, uždenkite viršų folija ar kepimo popieriumi.
Ka tik paragavome pyrago, gavosi puikiai, kadangi mano forma 24 cm skersmens tai kepiau valanda laiko, iskepe puikiai 😊 aciu uz recepta 😊
AtsakytiPanaikintiValio! Valio! Valio!
AtsakytiPanaikintiLabai skanus gavosi. Nesukrito, nesausas ir nešlapias, gražiai apskrudo, kvepėjo visi namai. Kepiau apie 55 min. 180 laipsnių. Kepimo forma - su skyle viduje. Trynius išplakiau atskirai, baltymus taip pat. Vietoje kepimo miltelių dėjau arb. šaukš. sodos gesintos obuolių actu. Dėkoju už receptuką!
AtsakytiPanaikintiTobula! :) Labai džiaugiuosi!
AtsakytiPanaikintiPyragas superinis! Kepu jau 100-aji karta :) mano seimynai labai patinka, ypac tetukui :) vis praso iskepti :)
AtsakytiPanaikintiSveiki, kepiau šį pyragą šiandien. Išėmus iš orkaitės sukrito šiek tiek. Ar jis turi būti purus/sausas? ar drėgnas? manasis gavosi drėgnas. Skonis, tiesa, labai geras :) įtariu per daug įdėjau tarkių (daugiau negu nurodyta recepte), tarkavau bulvių tarkavimo mašina. Gal tarkuojant bulvine rektų šiek tiek tarkius nuspausti?
AtsakytiPanaikintijei pyragas drėgnas, bet ne tešlinis ir nėra jausmo, kad neiškepę - tuomet nėra bėdos. :) Manasis paprastai būna minkštas, purus ir saikingai drėgnas, nėra sausai sprangus. Faktas, jog morkų kiekis ar jų sultingumas tikrai įtakoja pyrago tekstūrą.
PanaikintiAciu uz recepta! Gavosi laaabai skanus pyragas . Morkas tarkavau labai smulkia burokine tarka, cukraus dejau tik 7 saukstus.
AtsakytiPanaikintiSuperinis pyragas!!!kepu n-tąjį kartą.visaip bandžiau...ir su razinom ,ir su abrikosais,su graik.riešutais...morku dedu žymiai daugiau nei recepte😉cukraus visuomet dedu apie 200 ir pilnAi užtenka.dalį miltų keičiau migdolų miltais...apelsino žievelę nutarkuoju ir sultis išspaudžiu į tešlą,žodžiu kaip bekepčiau,visada puikiai pavyksta.
AtsakytiPanaikintiTobulas morku pyragas! ne karta ji kepiau :)
AtsakytiPanaikintiar galima vietoje grietines deti jogurta?
AtsakytiPanaikintiGalima :)
PanaikintiAčiū super �� skanu
AtsakytiPanaikintiDieve koks jis skanumo ka tik iškepėm.
AtsakytiPanaikintiKokia turi būti tešlos konsistencija? Man gavosi tiršta, sakyčiau grietinės tirštumo, arba tirštesnė nei bulvių tarkių blynams ir skystesnė nei tarkių cepelinams. Kepiau 190 C temp. 1 val ir 170 C 30 min. Pyragas sukrito, gavosi sukepęs išorėj ir šlapias viduj. Suvalgėm ir tokį, bet buvo liūdna.
AtsakytiPanaikintina tokia konsistencija kaip ir turėtų būti. Neturiu atsakymo, kodėl taip nutiko :( man kažkaip visada pavyksta. Bet gal todėl, kad aš visada naudoju morkų "išspaudas" po sulčių spaudimo ir kažkiek įpilu pačių sulčių. Kažkaip visada pavyksta...
AtsakytiPanaikintiŠis pyragas nerealus, labai kvapnus, drėgnas, minkštas, nu tiesiog labai labai!!! Kepiau jau daugybę kartų ir niekaip nenusibosta :D o jau kokiu greičiu suvalgomas! :D Ačiū už patį geriausią morkų pyrago receptą
AtsakytiPanaikintikepiau du kartus, abu kartus sukrito, neiskilo, nesuprantu ka darau blogai, bet miltu kiekis mam regis klaidingas.
AtsakytiPanaikintiGaila. Aš visada kepu vadovaudamasi šiuo receptu. Visada sėkmingai.
PanaikintiPatarkite, ką daryti. Kepiau 50 min., po to dar tris kartus po 10 min. pdatęsinėjau, tešla viduryje kaip žalia, taip žalia. Kraštuose viskas gerai, puru, skanu.
AtsakytiPanaikintiO gal buvo morkų per daug? Dėjau 600 g, nes puodeliai labai reliatyvu.
AtsakytiPanaikintiSveiki, Alexia, baisiai gaila, kad kepinys nepavyko. Žinau ką tai reiškia ir labai nesmagu dėl to. Mano puodelis yra 236 ml (nescafe raudonas, gal net ir turite :) O kokio dydžio kepimo formoje kepėte (manoji 26 cm skersmens apvali)? Nors maniškis, kaip matote iš foto tikrai nebuvo plonas, bet visada iškepa puikiai. Pirma mintis man visa būna - orkaitė. Aš visada pyragus tikrinu 5-10 minučių anksčiau nei numatyta receptuose ir kartais būna, kad tenka kepti visu pusvalandžiu ilgiau. Turėjau reikalų su 3 orkaitėmis ir net savo pačios receptais vadovaudamasi, pakeitusi orkaitę, pastebėdavau, kad kepimo laikas skirias. Antra priežastis, man gal mažiau tikėtina, gal Jūsų morkos labai sultingos... Trečia - miltai. Aš vienu metu rašydavau kokius naudoju, bet, deja, nustojau. Aš pati naudoju dvi rūšis miltų, o pyragams - 405D tipo. MIltų tipas tikrai turi įtakos, tik nežinau ar jau taip labai, kad net neiškeptų viduriukas. Aš visgi nurašyčiau ant orkaitės. Šį pyragą aš kepiau savo dviejose orkaitėse ir tikrai ne vieną kartą - kepu kasmet, tik šiais metais dar nekepiau, bet po Jūsų komentaro būtinai pasversiu morkas ir iškepsiu dar kartą, kad galėčiau patikslinti receptą.
PanaikintiAčiū labai už atsakymą. Mano ir forma buvo 25 cm, ir miltai 405D. Viršus jau pradėjo juoduot, o viduriukas buvo žalias. Prakeikimas! Ten kur iškepė, tai buvo labai skanu. Reiktų kitą kartą pabandyt su tūrio matuokle morkas sunormuot.Tą puodelį žinau, bet jo neturiu :-)
AtsakytiPanaikintiO kaip kiti pyragai kepa? Viskas gerai? Nes man viena orkaitė tokius pokštus krėtė, nusipirkau termometrą ir paaiškėjo, kad ji man "užmesdavo" apie 30 laipsnių kaskart. O aš niekaip nesuprasdavau, kodėl mano visi kepiniai pirmiau sudegdavo, nei iškepdavo :)
PanaikintiBe to, aš nuo vidurio kepimo dar užmetu akį į orkaitę ir jei matau, kad skrunda ne pagal planą, ant viršaus užmetu folijos ar kepimo popieriaus lakštą.
Su kai kuriais pyragais yra buvę tokių bajerių ;-) Bet būten su tais, kurių tešla skystoka.
AtsakytiPanaikintiJau kepiau. Skonis toks pat kaip mano mama kepdavo. Ji į tešlą dar dėdavo žiupsnelį maltų gvazdikėlių. Laaaabai skanu.
AtsakytiPanaikintiKą tik išbandžiau - išėjo puikus pyragas, be galo skanu! Cukraus dėjau gerokai mažiau - nepilną puodelį, man visiškai pakako (ech, atpratau nuo itin saldžių kepinių, net visus vaikystės pyragus kepdama dabar cukraus dedu mažiau). Miltus naudojau šviesius speltos. Ir dar pagardinimui įdėjau pasmulkintų graikinių riešutų. Valgom pirštus apsilaižydami :)
AtsakytiPanaikintiPuikus pyragas velykoms! Kepu kiekvienais metais kai radau receptą. Tai dabar bus jau 7-tos velykos! Viską matuoju su standartiniu puodeliu ir gaunasi puikiai! Ačiū už puikų receptą! 🐣🪻
AtsakytiPanaikintiAčiū, kad priminėte šį pyragą. Kepiau anksčiau be skaičiaus jį, vėliau užėmė vietą kiti pyragai :)
PanaikintiAtradau Jūsų pyragą, kurį paskelbėte prieš 13 metų! Kiek daug tarkių jis sunaudoja, kur buvau anksčiau?? Bet turiu esminį klausimą. Labai atidžiai daug kartų skaičiau receptą ir visus komentarus, bet vis tiek liko neaišku: kokios konsistencijos turi būti tešla? Gal galėtumėte ją apibūdinti? Miltų dėjau 2.5 panašaus puodelio, jie svėrė tik 300g, o iš tešlos galėjau kukulius lipdyti. Tai liko neaišku, ant kiek su sultim "atstatyt tą balansą", koks galutinis masės keliaujančios į formą tirštumas?
AtsakytiPanaikintiŠį pyragą kepiau ne vienerius metus, dejau, au kuris laikas nebekepu. Pakęst negaliu kai mano mama sako receptus "iš akies", bet su šituo pyragu aš taip ir darydavau su sulčių įpylimu - iš akies. :) Miltai miltams nelygu, dėl savo drėgnumo ir tipo. Be to, mano sulčiaspaudė sena ir, gali būti, ne to kia efektyvi, tad ir tarkiai galbūt šlapesni. Jei gerai atmenu, tešla buvo tirštos grietinės konsistencijos. Šiaip originaliame recepte naudojamos tiesiog tarkuotos morkos, tad reikia į tai atsižvelgti ir kompensuoti išspaudų drėgnumą. Tad naudojant tarkius reikia atsikalibreuoti receptą pagal turimus produktus. Sėkmės!
PanaikintiAčiū!!!!
Panaikinti