2011 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Faršu įdaryta cukinija



Ruduo ruduo... Metas, kai reikia naikinti gausias gėriybių atsargas. Pvz. cukinijų. Mintijau, ką čia pagaminus vvakarienei ir tuo pačiu sunaudojus pusę likusios didelės cukinijos. Nutariau suimprovizuoti, ir improvizacija nenusivylėm. Su keletu patobulinimų bus galima kartoti ateityje.

Taigi, mums reikės:
500 g kiaulienos faršo
pusės didelės cukinijos
2 mažų morkų
nedidelio svogūno
0,5 paprikos
1 skiltelės česnako
1 kiaušinio
druskos
pipirų
Provanso žolelių mišinio
fermentinio sūrio

Paruošimas:
  1. Cukiniją nulupame, supjaustome ~1,5 cm storio griežinėliais, išskobiame sėklas.
  2. Cukinijos griežinėlius pasūdome ir gausiai pabarstome mėgiamais prieskoniais. Aš tik pasūdžiau ir cukinija buvo kiek per švelnaus skonio. Ir tada prisiminiau vieną receptą, kuriame dosniai pabarsčius prieskoniais cukiniją, buvo labai labai geras rezultatas.
  3. Pakepiname svogūnus su morkomis bei paprika. Aš dar pridėjau ir į kepimo formą netilpusią tarkuotą cukinijos uodegėlę. Pabaigoje įdedame smulkintą česnaką ir pakepiname dar pusę minutėlės.
  4. Atvėsusias daržoves sumaišome su faršu, įmušame kiaušinį, paskaniname druska ir prieskoniais.
  5. Patepame aliejumi kepimo formą, išdėliojame cukinijos griežinėlius, į juos pridedame paruošto faršo.
  6. Kepimo formą uždengiame folija.
  7. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min. Po to foliją nuimame, pakepame dar 10-15 min.
  8. Galiausiai uždedame ant kiekvienos cukinijos tarkuoto fermentinio sūrio, pašauname dar kartą į orkaitę, kol sūris išsilydys.

Skanaus!

9 komentarai:

  1. labai geri receptai......

    AtsakytiPanaikinti
  2. Lekiu gaminti :))) dėkui už puikias idėjas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai skanu, prikepiau pilna skarda is visos cukinijos ☺. Aciu uz puiku recepta

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki. Dabar kaip tik kepu. Valgyti su ta visa cukinijos zieve?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei jauna cukinija - galima valgyti su visa žieve, bet jei žievė jau sukietėjusi, ją geriausia nulupti prieš kepimą :)

      Panaikinti
  5. Po apačia galima dar bulvių riekes sudėti☺️

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...