2011 m. liepos 22 d., penktadienis

Marmurinis kavos keksas



Šis keksas ne šiaip TOP kategorijai priklauso, bet Topų Topui. Tikrai labai skanus keksas - drėgnas, purus, minkštas, kvapnus ir be galo be krašto SKANUS. Galima valgyti ir vieną, o su pienu - nukelia į dausas. Aišku tinka ir su kava ar arbata :) Kepsiu tikrai dar kartą, kad ir kokia ilga eilė nebandytų receptų būtų. Aš šį keksą seniausiai nusižiūrėjau pas Aguonėlę, bet jis kažkaip pasimetė ilgiausiame mano bandytinų receptų sąraše. Ačiū Ilonai, kad iškėlė jį į dienos šviesą. Tiesa, tokio sodraus kavos skonio kaip šiame Kavos kekse nėra, kavos apskritai nelabai jaučiau, gal per mažai įdėjau? Bet ne dėl kavos jį kepiau ir kepsiu, taigi koks skirtumas???

Taigi, mums reikės:
300 g minkšto sviesto
300 g cukraus
žiupsnio druskos
4 kiaušinių
žiupsnio druskos
300 g miltų
1,5 AŠ kepimo miltelių
100 ml pieno
30 g kakavos
5 AŠ stiprios kavos (aš šį tirpalą gavau iš ~4 AŠ karšto vandens ir 2 AŠ tirpios kavos)

Paruošimas:
  1. Sviestą su cukrumi ir druska išplakame iki purios masės.
  2. Po vieną sumušame kiaušinius, po kiekvieno vis paplakant.
  3. Įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir gerai išmaišome. Maišant supilame pieną. Nepermaišome (keksai to nemėgsta)!
  4. Atidedame trečdalį tešlos į kitą dubenį ir ją įmaišome kakavos miltelius ir atvėsusį kavos tirpalą.
  5. Patepame kepimo formą riebalais. Aš keksus kepu silikoninėse formose, taigi niekuo netepu. Kepiau šį keksą apvalioje formoje su skyle, ir tai sudvejojau, ar nepabėgs toks kiekis tešlos, taigi dar iškepiau 6 mažučius keksiukus. Kepant stačiakampėje kekso formoje imčiau pusę produktų kiekio.
  6. Pilame pusę šviesios tešlos į formą, ant jos pilame kakavinę ir ant viršaus vėl šviesią.
  7. Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-60 min., kol medinis pagaliukas ištrauktas nebus apsivėlęs. Keksas mano orkaitėje iškepė per 45 minutes, keksiukai per 15 minučių, nors teoriškai turėjo kepti 20-25 min..
Skanaus!

51 komentaras:

  1. O jetaus, nu jau atrodo tai super gerai!!!!!!! taip ir norisi iškart lėkti į virtuvę :DDD rašausi ir šį į eilę :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gerulis, gerulis šitas, vienas iš pačiausių :) Tikiuosi tavo eilė ne tokia ilga kaip mano :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. super keksas! man jis patinka, nes jis netoks sausas iseinai , kaip kiti keksai <3

    AtsakytiPanaikinti
  4. O taip, jį galima ir vieną, neužgeriant, valgyti, toks jis skanus ir drėgnas :) Džiaugiuosi, kad ir kiti jį atrado :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. katik pasoviau i orkaite keksa ir keksiuku :) zinau kad vaizdas nebus toks verciantis is koto kaip jusu nuotraukoje, bet laaaaaabai tikiuosi kad skonis bus tikrai toks koki nupasakojot :) parasysiu kaip sekesi :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. nu va, kaip sakiau taip ir buvo :( vaizdo didziulis nulis, o skonis nerealus :) istikro kazka ne taip padariau, nes birumas kekso nezmoniskas. nepavyksta nei is skardos isimti, nei is keksiuku formu, tiesiog subyra akimirksniu. bet kas liecia skoni - kvepia visi namai, o as negaliu atsitraukti nuo to 'trupiniu' kalno lekstej :)))

    AtsakytiPanaikinti
  7. Hmm, džiaugiuosi dėl skonio, bet dėl "trupinių kalno" tai suku galvą kodėl... gal suklydote matuodama produktų kiekius ir skysčio buvo per mažai, o sausų produktų per daug? Nes man jis gavosi labai drėgnas, aš jį vieną neužgerdama niekuo valgiau... O gal per ilgai kepėtė? Kiekviena orkaitė su savo kaprizais. manoji pavyzdžiui visada kepa aukštesne temperatūra nei nustatyta, tai dažnai viskas perkepa sudega, jei tik nepažiūriu dažniau. Tikiuosi, kad dar bus bandymų ir jie bus tobuli! :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai skanus ir gražus gavosi!

    AtsakytiPanaikinti
  9. siandien isbandziau sita recepta... tiesiog pasaka :) iskarto visas ir isgaravo

    AtsakytiPanaikinti
  10. dukart esu kepus:) viena kart didelėj kekso silikoninėj formoj:) kita kart keksiuku formose:) super:) tik pastebėjima smulku turiu,bet čia elemantaru,jei pas jus kakava normali pvz iš užsienio,tikra tai jos dėkite mažiau,o jei lietuviška išblukus....tada tiek kiek parašyta.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O čia gera pastaba! Tikrai žinau, kad produktai pirkti Lietuvoje ir užsienyje skiriasi savo kokybe. Ir apie kavą šita taisyklė taip pat galioja :) Ačiū! :)

      Panaikinti
  11. Tik ant manęs nerėkit ,iškepiau ,gavosi puikus,superinis.Susėdom su brangiausiu kerti kavos su "marguoju"skanumynu ir patylomis sugrįžom į savo "sovietinę"vaikystę,kai tokie keksai buvo labai populiarus mokyklos bufete.Ačiū,puikus receptas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :D pralinksminot :D
      Mano vaikystė taip pat buvo sovietinė, tik štai mokyklos valgykla ne tokia prašmatni, nes kepdavo tik paprastutes bandeles, kurias apibarstydavo cukraus pudra. Dar dabar pamenu, kokios jos būdavo gardžios dar šiltos :)

      Panaikinti
  12. Sakykite, o kaip pilate tesla, akd gaunate toki vienalyti rudos mases rasta?saukstais gal? atrodo beproto graziai ir skaniai...rytojbandysim :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pyliau, kaip ir parašyta, viena dalis šviesios, tada tamsi, ir ant viršaus vėl šviesi tešla. Jų konsistensija vos vos skiriasi - į tamsiąją papildomai dėta kakvos ir pilta kavos, ir ji gal kiek sunkesnė, todėl nugrimzta. Atvirai prisipažinsiu, kad toks raštas buvo absoliutus atsitiktinumas :) Tikiuosi, kad ir jūs pasieksite norimą rezultatą ;)

      Panaikinti
  13. Deja, bet man nepavyko, nors cia kalta gal senovine ne silikonine keksu forma. Nes isimti nepavyko,pradejo trupet, isimtas dalim buvo. Bet skonis tai geras,tik ne toks jis slapias kokio noreciau kekso

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hmmm forma tikrai nekalta. Aš šį keksą esu kepusi ir popierinėje formoje. labaigaila, kad nepavyko, bet neturiu atsakymo - kodėl. Šį keksąkepiau jau ne vieną kartą ir tikrai visada pavyksta. Viena vienintelė galima versija, kad per ilgai kepė. kai kesas ar bet koks pyragas perkepa, pasidaro sausas ir trapus.

      Panaikinti
  14. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Labai geras receptas, labai skanus ir grazus keksas. Aciu labai :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Sveiki, kepiau si pyraga katyk, kazkodel nesigavo jis labai riebus (naudojau saulutes sviesta) o ir isvaizda i si visiaki nepanasi. :/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėl išvaizdos, tai priklauso nuo sluoksniavimo ir atsitiktinumo. Kiek kepiau - ir man jis vienodai margas nesigauna :)
      Nesupratau tik - ar jis Jums gavosi riebus ar neriebus.

      Panaikinti
  18. Kepiau kelis kartus. Nuostabus keksas. Tik as pilu pieno daugiau nes man mase atrode per tirsta. O gal ji tokia ir turi but?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei atvirai, tai nepamenu :) jau senokai kepiau, o po to sekė dar daugiau keksų. Svarbiausia, kad Jums patiko, tad kepkite pagal savo receptūrą :)
      Šiaip jau receptus skaitant visada reikia turėti omenyje, kad ir kiaušinių dydžiai skiriasi, ir miltų tipas gali pasitaikyti kitas, ar patys miltai drėgnesni ar sausesni. Tad jei Jums viskas pavyko puikiai - tereikia džiaugtis ir nesukti galvos dėl galimų nukrypimų nuo recepto :)

      Panaikinti
  19. Nuostabus keksas o as labai isranki kepiniams! Kepsiu dar ne viena karta mano airis vyras kuris nevalgo saldumynu puse formos sutase sake skaniausias is visu!

    AtsakytiPanaikinti
  20. isbandziau....terliones daug ir mazai keksiuku gaunas pagal si recepta....be galo riebu...neverta...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) taip, daug paprasčiau nusipirkti Maximoje tiek, kiek norisi :)

      Panaikinti
  21. Nuostabus keksas! Kepiau jau ne kartą, nes drėgnas, tirpstantis burnoje ir toks paprastas, visad yra produktų, jei užsimanytum paskanauti! O šiį kartą kepu be kakavos, su vanile ir dedu trešnių. Skanumėlis!

    AtsakytiPanaikinti
  22. Oi tie keksai, jie iš tiesų dėkingas kepinys :) Labai ačiū už komentarą :)
    jei jau mėgstate keksus, labai siūlau panadyti ir keksą Zebriuką: http://shirshiulizdas.blogspot.com/2013/09/keksas-zebras.html (atsiprašau, iš komentaro nuoroda neveiks, bet per paiešką lengva rasti "keksas zebras širšių lizdas"). Jis toks pat drėgnas ir lengvas, be to kepamas su aliejumi, tad nereikia nei laikti kol sviestas atšisl nei labai daug plakti :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Tokio marmalo dar niekad neteko gamint.O kad nesigaus buvau tikra is pat pradziu...Viskas per riebu,iskepus per trapu...zodziu toks sudas..!Nieko verti komentarai...Kepiau kelis syk.gavosi taip pat...trupiniai vistoms.Yra daug paprastesniu receptu,o rezultatai nerealus.Rinktis jums!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kam gaminti, jei žinote, kad tikrai nesigaus :) Nelabai yra ko daugiau tikėtis su tokiu nusiteikimu :)

      Panaikinti
  24. Be gausybes virtuviniu indu irankiu, be jokiu plaktuvu ir pan. su tarybyne orkaite ir kekso forma su teflonu kepiau 40min. sakyčiau 5 min. per ilgai :) bet vidus vistiek slapias ir skanus :) Iškart kilo idėja įsigyti silikonine formą, nes maniškė per didelė :) tešlos net pritrūko :) bet forma graži vistiek :) ir niam niam kaip skanu, nustebinsiu savo vyrą šiandien :)p, o man idėja kilo gal net karwojų artėjančiom draugų vestuvėm reikės tokį padaryti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Urte, nerealus pastebėjimas :) Nereikia jokių įmantrių priemonių, kad iškeptumei skanų keksą :)
      o štai dėl orkaitės, taip jau yra - jos visos skirtingos, todėl kur nepamirštu, visada primenu, kad nepasitikėti receptu, o pradėti tikrinti kepinį kuo anksčiau.
      Ačiū, kad pasidalinote savo patirtimi! :)

      Panaikinti
  25. Gavosi labai gerai,iskilo,ytruko(sako keksui geras zenklas :D ) bet noretusi,kad ir atsales isliktu slapias,bandysiu dar kitus receptus ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. iš paprastų ir drėgnų, galiu parekomenduoti zebrinį keksą - superinis :)

      Panaikinti
  26. Sveikos,o ar sviesta galima isdirbdyti?nesugadinsiu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sugadinti, tikrai nesugadinsite, bet rezultatas bus ne tas pats. Gaila, greitai nerandu puslapio, kuriame parodyti skirtumai, kai naudojamas tirpintas sviestas, minkštas sviestas ar aliejus.

      Panaikinti
  27. Tiesiog tobulas šis receptas. Patiko labaiiiii ��

    AtsakytiPanaikinti
  28. Puikiai gavosi!:) Ačiū už receptą!Rekomenduoju pabandyt, tikrai nesudėtingas ir skanus:)

    AtsakytiPanaikinti
  29. Dangiškas keksas, akimirksiu ištirpsta burnoje ir dar greičiau dingsta nuo stalo. :D Tai tikriausiai pirmasis išbandytas keksas, kurį tikrai galiu pavadint tobulu. :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pritariu kiekvienam žodžiui :) Ačiū už atsiliepimą!

      Panaikinti
  30. AŠ_ arbatinis šaukštelis?Klausiu,kad pasitikslinti,nes 4AŠ vandens pasirodė įtartinai mažai.

    AtsakytiPanaikinti
  31. Nerealus skonis!Pavyko, ir tas drėgnumas tai pasakaitė! Ryt vėl kepsiu,bet ketinu dėti džiovintų pasmulkintų slyvų, nes razinų nemėgstu.Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  32. Iskepeme ir mes :) siek tiek kitaip, nes neturejau pakankamai sviesto...tai idejau kokosu sviesto🙈 galvojau viskaa...sugadinau,bet paskui paaiskejo,kad neturiu kakavos😅 idejau miltu 20g daugiau🤣🤣 tada paaiskejo,kad neturiu kepimo milteliu🤯 na, idejau sodos. Nieko nebesitikejau gero,tai idejau sokolado gabaleliu ir kepiau keksiukus 190 laipsniu is apacios su vejeliu 25min. Zinokite gavosi nerealus! Paskrudo viršus🙈,bet viduje mikstuciai...mmmhhh🥰 zodziu receptas nesugadinamas 👍👏👏👏
    P.s.kavos irgi nedejau,dejau 5a.s. pieno papildomai :)

    AtsakytiPanaikinti
  33. Gavosi kuo pukiausiai pagal visus nurodymus tik kavos nedejau, bet įdėjau šiek tiek vanilinio cukraus :) gaila negaliu įkelti foto nes nu super gerai atrodo ir wow koks skanus net kaimynus vaišinome🤩🤗❤️

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...