2011 m. liepos 2 d., šeštadienis

Braškinis sviestas



Braškių sezonas dar nesibaigė, tai "grąžinu skolas" ir pagaliau sukurpiu įrašus jau seniausiai išbandytiems receptams...
Jau turbūt treji metai nesugebu pasidaryti prieskoninio sviesto, bet kai pamačiau šį receptą tik prasidėjus braškių sezonui, be jokių dvejonių iš karto pasidariau visą indelį. Kai norisi elementaraus deserto, tiesiog užsitepu šio sviesto ant bandelės ar batono riekės. Braškės sviestui suteikia lengvos rūgštelės ir apskritai lengvumo - lengva ranka tepuosi storesnį sluoksnį.

Taigi, mums reikės:
100 g sviesto
100 g braškių
1 VŠ medaus
1 AŠ citrinos sulčių (jos paryškina braškių skonį)
žiupsnis maltų pipirų

Paruošimas:
  1. Jei erzintų braškių sėklytės svieste, braškes pertriname per sietelį. Aš šį kartą taip ir padariau, bet kitą sykį tikrai nedaryčiau - tas vargas to nevertas, o sėklytės, kaip teko patirti skanaujant savo ledus, tikrai netrukdo.
  2. Sviestą išsukame su medumi, citrinos sultimis ir pipirais. Sudedame braškes ir gerai išmaišome.
  3. Sviestą laikome šaldytuve.
Skanaus!

Šaltinis: Gardus kąsnelis

2 komentarai:

  1. O čia kaip įdomiai, pirmą kart tokį gėrį matau!!! ar gamintum dar kartą?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gaminčiau tikrai, tik mažiau, nes valgyti teko vienai :) Braškės suteikia apgaulingo gaivumo ir lengvumo, tai toooookį storą sluoksnį tepi ant batono riekės ir taaaaaaip skanu :) man sviestas su batonu ir šiaip skanu, o čia dar braškės, tai iš vis :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...