Žiūrėjo į mane du pavargę bananai, žiūrėjo ir prisižiūrėjo... Kur gi ne, kam ateina į galvą vasarą, kai pilna nuostabių vaisių ir uogų iš sodo, pirkti bananus?! Norėjosi iškepti ką nors naujo, taigi - štai šio noro rezultatas: kvapni, minkšta, skani bulka. Tiesa, bananai nepasakyčiau, kad labai būtų išryškėję, bet gal ir gerai-mano mama, nevalganti banaų, kirto šią bulka net ausys linko, net neįtardama nieko.
Taigi, mums reikės (~700 g kepaliukui):
85 ml pieno
60 g sviesto ar margarino
60 g cukraus
0,5 AŠ druskos
1 kiaušinio
1,5 vidutinio pernokusio banano
375 g kvietinių miltų
2 AŠ sausų mielių
1 kiaušinio aptepimui
nuo savęs įdėjau cinmono apie 1 AŠ
Paruošimas:
- Pieną, sviestą ir cukrų pašildome ant ugnies, kad viskas susijugtų ir atvėsiname.
- Bananus sutriname, kad neliktų gumuliukų.
- Toliau viską darome, kaip papasakota čia. Aš tešlą ruošiau duonkepės pagalba.
- Iš pakilusios tešlos suformuojame kepaliuką arba pynę.
- Perkeliame į miltais pabarstytą skardą, pridengiame ir paliekame pakilti 30-40 min. Aš dėjau į silikoninę kekso formą, tai man tešla taip gerokai išlipo, ir gavosi grybo formos keplas :) Na bet svarbu nepabėgo.
- Aptepame plaktu kiaušiniu.
- Kepame iki 190 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 minutes.
Skanaus!
Šaltinis: Knygelė kepame duoną namuose""
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą