Pradėsiu nuo pabambėjimo: paaiškinkit man šiuolaikinę madą keksus/pyragus vadinti duonelėmis: bananų duona, braškių duona... Nesuprantu aš.
Bet, kadangi iš dainos žodžių neišmesi, tai tebūnie braškių duonelė. Skanu. Valgiau ir šiltą, ir vieną, ir su sviestu - man patiko. Pati duonelė minkšta, puri, su lengva cinamono gaidele, o braškės suteikia gaivumo ir lengvą rūgštelę, kuri labai tinka. Net E., kuris nemėgsta vaisų ir uogų kepiniose įvertino šią duonelę teigiamai.
100 g kambario temperatūros sviesto
175 g cukraus (reikėjo 180 ml blto cukraus, bet pasirodo mano cukrus baigėsi, tai krapščiau iš cukrinės likučius, o trūkumą užpildžiau ruduoju cukrumi )
3 didelių kiaušinių
275 g miltų
1/2 AŠ kepimo miltelių
1/2 AŠ sodos
1/4 AŠ druskos
1 AŠ malto cinamono
1 AŠ vanillinio cukraus
375 g (2 puodeliai) šviežių ar šaldytų braškių
140 g (120 ml) grietinės (aš nuo savęs dar 1-2 VŠ pridėjau, nes pasirodė labai tiršta tešla)
Paruošimas:
- Sumaišome viename dubenyje sijotus miltus, druską, sodą, kepimo miltelius ir cinamoną.
- Kitame dubenyje išplakame sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo.
- Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno vis paplakant.
- 1/3 sauso mišinio įmaišome į šlapią mišinį.
- Įmaišome 1/2 kiekio grietinės.
- Vėl 1/3 sauso mišinio įmaišome į šlapią mišinį.
- Įmaišome likusią grietinę. Tešla turi būti tiršta, nes kitaip visos braškės nuskęs į dugną. Taigi nuo savęs grietinė gal ir be reikalo įmaišiau.
- Įmaišome likusį sausą mišinį.
- Įmaišome braškes. Jei braškės šaldytos - jas atšildome ir nuvarviname sultis.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje pie 1 val.
Skanaus!
P.S. Bekepant šią duonelę, nutiko 'nelaimė' - mano silikoninė kekso forma neatlaikė ir tešla pradėjo tekėti per kraštą. Su nedideliais nuostoliais situacija buvo stabilizuota, bet forma - nei šiokia nei tokia.
Šaltinis: Closet cooking
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą