2011 m. liepos 28 d., ketvirtadienis

Vanilinė duona (kepta duonkepėje)



Labai skanus pyragas. Kepiau jį mamos užsakymu. Tikrai verta bus pakartoti dar ir sau. 


Taigi, mums reikės (750 g kepaliukui):
160 ml šilto pieno
2 išplaktų mažų kiaušinių trynių
1,6 VŠ minkšto sviesto ar margarino
1,6 VŠ pasukų arba kefyro
3 VŠ cukraus pudros
0,4 AŠ druskos
475 ml kvietinių miltų
0,8 VŠ vanilinio cukraus
0,8 AŠ sausų mielių
160 ml pjaustytų džiovintų abrikosų (neturėjau, dėjau razinų)

Paruošimas:
  1. Man tešlą ruošė ir kepė duonkepė, programa Pagrindinė.
  2. Tešlą ruošiant įprastai ir kepant orkaitėje: kaip paruošti tešlą papasakota čia
  3. Iš pakilusios tešlos suformuojame kepaliuką, perkeliame į miltais pabarstytą kepimo indą, leidžiame dar kartą pakilti 30-40 min.
  4. Viršų patepame pienu, pabarstome cukrumi.
  5. Kepame iki 200 laipnsių įkaitintoje orkaitėje 35-45 minutes.
  6. Atvėsiname ant grotelių.


Skanaus!

Šaltinis: Knyga "Kepame duoną namuose".

2 komentarai:

  1. Neklaidinkite skaitytoų, pavadinime rašote kepta duonkepėje, o aprašyme tik tešlą minkote joje...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) verčiau nepykite, o įsiskaitykite :) Pirmame punkte aiškiai parašyta, kad tešlą minkė ir KEPĖ duonkepė. O apačioje pateikta instrukcija, kaip viską atlikti, neturintiems duonkepės :)
      Ir Jums geros dienos :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...