Skanus, lengvas patiekalas vasaros vakarienei. Nors, nebūtinai vasaros, ir nebūtinai vakarienei. Mums labai patiko.
Taigi, mums reikės:
16 vnt. cannelloni makaronų vamzdelių
300 g varškės
~300 g špinatų (jei atvirai, kaip visada nesvėriau)
drusko, pipirų
Padažui:
1 svogūno
2 skiltelių česnako
2 skardinių smulkintų pomidorų savose sultyse
šviežių bazilikų, petražolių etc
2 saujų tarkuoto kietojo sūrio (naudojau Džiugą)
200 g mozzarellos
Paruošimas:
- Špinatus nuplauname, susmulkiname ir nuplikome.
- Smulkintus špinatus sumaišome su varške, padruskiname ir papipiriname.
- Varškę sukišame į makaronų vamzdelius. Aš tai dariau konditerinio švirkšto pagalba.
- Sudedame prikimštus vamzdelius į kepimo skardą.
- Padažui skirtus svogūną ir česnakus susmulkiname ir pakepiname su šlakeliu aliejaus. Supilame konservuotus pomidorus ir viską kelias minutes patroškiname.
- Suberiame smulkintus žalumynus.
- Užpilame paruoštą padažą ant makaronų. Pabarstome tarkuotu kietuoju sūriu ir apdėliojame mozzarella.
- Kepame iki 200 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Šaltinis: Beatos virtuvė
P.S. tosk pats, bet ne visai, ir labai skaniai atrodantis patiekalas yra ir pas Indrę.
Nu va kaip Tu čia sudėtingai...na bent mano akiai tai atrodo sudėtingas ir nekasdieniškas patiekaliukas, aš vis dar nesirįžtu tokių gaminti, nors norėčiau labai norėčiau bent kąsnelio paragauti, gal gi susigundyčiau :)
AtsakytiPanaikintiViskas čia labai paprasta! Na gal tas vamzdelių prikimšimas atroo sudėtingai, bet jei turi konditerinį švirkštą arba nebijai rankų susitepti, tai tiesiog galima sukišti ir šaukšteliu, bus daugiau terlionės. Bet šiaip, paprastas bet gardus patiekalas.
AtsakytiPanaikintiMm kaip skaniai atrodo:) Labai megstu cannelloni su varske ir spinatais!
AtsakytiPanaikintiAš tai varškę ir špinatus vinioju į tortilas. Tad gaunasi, jau nebe Cannelloni, o enchilados. Reikės kurį kartą ir su makaronais pasieksperimentuoti.
AtsakytiPanaikintiMan šita kombinacija buvo atradimas, bet labai malonus atradimas :)
AtsakytiPanaikintiO ar galima naudoti pomidorų padažą?
AtsakytiPanaikintihmm aš nerizikuočiau. Verčiau jau paimti šviežių pomidorų ir nulupus odelę pakepinti, kad skystis kiek nugaruotų.
PanaikintiĮvertino (netgi aukščiausiu balu) netgi tokie valgytojai, kurie prieš makaronus nusiteikę.... :) Super patiekalas!!!!
AtsakytiPanaikintimatai kaip :) netikėta :))
Panaikinti